I sommerferien gik turen til Andalusien, og her spiste vi flere gange de små grønne padron-peberfrugter. Svitsede med olie og salt er det en glimrende tapas, men peberfrugterne kan også bruges i salater og andre retter.

Da jeg hjemme igen faldt over padron-peberfrugter i mit lokale supermarked, blev de fyldt med en creme af gedeost og ricotta og lagt på grillen.

Padronpebre med ricotta og gedeost

PADRON-PEBERFRUGTER FYLDT MED RICOTTA OG GEDEOST
Ingredienser:

12 padron-peberfrugter
50 g frisk gedeost
100 g ricotta
3 spsk purløg, finthakket
salt og peber
6 skiver bacon, skåret i halve

Rør gedeost med ricotta og purløg, smag til med salt (kun lidt) og peber. Skær toppen af peberfrugterne og fjern forsigtigt kernerne. Fyld lidt ostecreme i hver peberfrugt og vikl en halv skive bacon omkring.

Grill til pebrene er faldet lidt sammen, og baconen er stegt.
Padron-peberfrugter med ricotta og gedeost

Tips og bonusinfo:
Du kan bruge serranoskinke i stedet for bacon, ligesom du kan fylde andre peberfrugter end de små padron-pebre. Og endelig kan du skifte purløg ud med finthakkede grønne oliven. Og naturligvis kan du også tilberede peberfrugterne i ovnen.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

3 Comments

  1. […] Smagen var der ikke noget i vejen med, meeen det var ikke lige sådan de skulle se ud. Da jeg senere lavede dem med ricotta i stedet, så blev det straks bedre – og opskriften finder du her. […]

  2. Dikte Post 24. august 2015 at 20:55 - Reply

    Yummi yummi det lyder super lækkert…. skal strax afprøves 🙂

    • Ostesnak 24. august 2015 at 21:00 - Reply

      Selv om de smager allerbedst på en varm solskinsaften, så er de bestemt også velsmagende på en grå og våd dag! (Og så kan man jo også bruge gedeostecremen til en sandwich eller små ristede brød…) 🙂

Skriv en kommentar