I sommerferien gik turen til Andalusien, og her spiste vi flere gange de små grønne padron-peberfrugter. Svitsede med olie og salt er det en glimrende tapas, men peberfrugterne kan også bruges i salater og andre retter.
Da jeg hjemme igen faldt over padron-peberfrugter i mit lokale supermarked, blev de fyldt med en creme af gedeost og ricotta og lagt på grillen.
PADRON-PEBERFRUGTER FYLDT MED RICOTTA OG GEDEOST
Ingredienser:
12 padron-peberfrugter
50 g frisk gedeost
100 g ricotta
3 spsk purløg, finthakket
salt og peber
6 skiver bacon, skåret i halve
Rør gedeost med ricotta og purløg, smag til med salt (kun lidt) og peber. Skær toppen af peberfrugterne og fjern forsigtigt kernerne. Fyld lidt ostecreme i hver peberfrugt og vikl en halv skive bacon omkring.
Grill til pebrene er faldet lidt sammen, og baconen er stegt.
Tips og bonusinfo:
Du kan bruge serranoskinke i stedet for bacon, ligesom du kan fylde andre peberfrugter end de små padron-pebre. Og endelig kan du skifte purløg ud med finthakkede grønne oliven. Og naturligvis kan du også tilberede peberfrugterne i ovnen.
[…] Smagen var der ikke noget i vejen med, meeen det var ikke lige sådan de skulle se ud. Da jeg senere lavede dem med ricotta i stedet, så blev det straks bedre – og opskriften finder du her. […]
Yummi yummi det lyder super lækkert…. skal strax afprøves 🙂
Selv om de smager allerbedst på en varm solskinsaften, så er de bestemt også velsmagende på en grå og våd dag! (Og så kan man jo også bruge gedeostecremen til en sandwich eller små ristede brød…) 🙂