Padronpebre med ricotta og gedeost

Grillede padron-peberfrugter med gedeost

I sommerferien gik turen til Andalusien, og her spiste vi flere gange de små grønne padron-peberfrugter. Svitsede med olie og salt er det en glimrende tapas, men peberfrugterne kan også bruges i salater og andre retter.

Da jeg hjemme igen faldt over padron-pebrene i mit lokale supermarked, blev de fyldt med en creme af gedeost og ricotta og lagt på grillen.

Padronpebre med ricotta og gedeost

PEBERFRUGTER FYLDT MED RICOTTA OG GEDEOST

12 padron-peberfrugter
50 g frisk gedeost
100 g ricotta
3 spsk purløg, finthakket
salt og peber
6 skiver bacon, skåret i halve

Rør gedeost med ricotta og purløg, smag til med salt (kun lidt) og peber. Skær toppen af peberfrugterne og fjern forsigtigt kernerne. Fyld lidt ostecreme i hver peberfrugt og vikl en halv skive bacon omkring.

Grill til pebrene er faldet lidt sammen, og baconen er stegt.
Padronpebre med ricotta og gedeost

Tips og bonusinfo:
Du kan bruge serranoskinke i stedet for bacon, ligesom du kan fylde andre peberfrugter end de små padron-pebre. Og endelig kan du skifte purløg ud med finthakkede grønne oliven. Og naturligvis kan du også tilberede peberfrugterne i ovnen.

3 kommentarer

  1. Pingback: Forskellen mellem ricotta og mascarpone - Ostesnak

  2. Yummi yummi det lyder super lækkert…. skal strax afprøves 🙂

    • Selv om de smager allerbedst på en varm solskinsaften, så er de bestemt også velsmagende på en grå og våd dag! (Og så kan man jo også bruge gedeostecremen til en sandwich eller små ristede brød…) 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*