I SAMARBEJDE MED OST & KO / REKLAME
Tag et godt kig på dette smukke billede, som på fornem vis blev skudt af fotograf Signe Bay, da jeg sammen med syv andre madbloggere kreerede juleopskrifter med ost sammen med Ost & Ko.
Foto af fotograf Signe Bay for Ost & Ko / Mejeriforeningen
Idéen til denne julekrydrede garniture stammer fra Spaniens varme somre. På en restaurant, som nu er lukket, serverede de efter middagen ofte et lille koldt glas lokal rødvin kogt med ingefær og sukker. Det smagte forrygende på en varm sommeraften. Det er udgangspunktet for denne opskrift, som nu er tilbehør, du kan servere til dine yndlingsoste her til jul (eller på andre tidspunkter af året).
Julegarniture til ost
INGREDIENSER (ca. 3 dl):
Krydret lage
1 dl rødvin
1 dl muskovadosukker
10 g frisk ingefær uden skræl
1 stang kanel
Garniture
100 g tørret frugt fx dadler, tranebær og figner
30 g mandler
SÅDAN GØR DU
Kom rødvin og sukker i en lille gryde og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt ingefær og kanel. Skær den tørrede frugt i mindre stykker. Kom frugten i gryden sammen med mandlerne og lad koge et par minutter. Kom på glas og afkøl.
Tip
Lav rigeligt og brug resten til en dessert, fx til bagte æbler og vaniljeis.
Det smukke billede af taget af fotograf Signe Bay for Ost & Ko / Mejeriforeningen
Hvis du vil se resten af opskrifterne fra vores seance, kan du se dem lige her.