På vores rejse gennem Californien kom vi til en lille by et par timers kørsel udenfor San Francisco. Byen ligger natursmukt omkranset af skovenes høje træer, floder med store sten og en æbleplantage med træer i snorlige rækker. Her bor danske Gertrud med sin amerikanske mand og børn. Og her tilbragte vi nogle hyggelige dage. Køkkenet duftede af hjemmebagt brød, for Gertrud er en habil bager. Vi lagde selvfølgelig også vejen forbi den lokale ostehandler og købte endnu en amerikansk ost. Denne gang var det Appalachian, en råmælksost, der smagte som en fyldig fusion af Tomme de Savoie og Comté. Hertil nød vi Gertruds hjemmebagte knækbrød.

Appalachian ost

Gertruds knækbrød, der passer fortrinligt til ost, får ikke helt den samme størrelse hver gang. Heldigvis har hun en samling af flotte dåser, så der er altid en, der passer til størrelsen af knækbrødene. Den dekorative æske ryger naturligvis bare ind på bordet!

Gertruds knækbrød til ost

GERTRUDS KNÆKBRØD TIL OST
Ingredienser (12 stk.):

150 g fuldkornshvedemel eller -speltmel
125 g fuldkornsrugmel
125 g sigtet rugmel
25 g gær
10 g salt
1 spsk maltsirup
50 g smør, stuetempereret
ca. 2,5 dl lunken vand

Rør alle ingredienser godt sammen og lad dejen hvile en time.

Tænd ovnen på 240 grader. Del dejen i 12 stykker, rul hvert stykke ud, skær hul i midten og prik med en gaffel. Bag knækbrødene i ca. 6 minutter, afkøl dem og gem i en æske.

 

Hvis du hænger knækbrødene i en snor, bliver de – vupti – til fine dekorationer.

Gertruds knækbrød

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar