Har du tænkt over ligheden mellem dit klædeskab og dine oste? Nogle gange er slidte cowboysbukser og den hyggelige striksweater med hul på albuen lige sagen, mens andre begivenheder kræver kjole og høje hæle. Med forskelligt ‘outfit’ møder folk dig på forskellige måder.

Ligeså med ost. Nogle gange er det allerbedste en stav af comté – uden noget andet, der forstyrrer osteoplevelsen. Andre gange dresser lidt sylt og knasende knækbrød osteoplevelsen op.

Det behøver ikke at være besværligt at lave sit eget tilbehør, nedenfor finder du en opskrift på æble-abrikos chutney med smag af kanel.

Chutney med smag af jul

En skefuld chutney til ost er elegant og giver noget ekstra til smagsoplevelsen.

Æble-abrikos-kanel chutney

INGREDIENSER (2 små glas):

1 løg, i tern
3 æbler, skrællet og skåret i tern
50 g rosiner
50 g mandler
100 g tørrede abrikoser, skåret i strimler
2 kanelstænger
1 tsk stødt kanel
1,5 dl æblecidereddike
60 g muscovadosukker
1 dl vand (og evt. mere)

SÅDAN GØR DU:

Kog eddike op med løg og æble og lad simre et par minutter.

Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre ved svag varme i ca. 25 minutter, til du har en blød konsistens.

Tilsæt mere vand undervejs, hvis konsistensen bliver for tyk.

Kom på skoldede glas og skru låg på.

Chutney med smag af jul

Chutney med smag af jul

God til værtindegave

Julemånedens mange hyggelige begivenheder afføder hos os en række værtindegaver til m/k, og her er et stykke ost og et glas hjemmelavet chutney altid en kærkommen gave. Og har du ikke styr på adventskalenderen endnu, kan du gøre det samme 🙂

Chutney med smag af jul

Flere opskrifter på tilbehør til ost?
Tjek dem ud her.

Chutney med smag af jul

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar