Jeg tror, at de fleste blåskimmeloste ender deres dage på ostebordet eller i hvert fald med at blive spist som de er. Det forstår jeg sådan set også godt, for de smager jo fantastisk, de der blå oste: Salte og skarpe uden at være stærke. Og oftest smelter osten næsten på tungen.

Men glem ikke at invitere blåskimmelostene ind i køkkenet, for de kan også sætte skub i de varme retter. For eksempel i en Blue Cheese Burger.

 

Blue Cheese Burger

Sådan bruger du osten: Steg bøfferne på den ene side. Vend dem og læg nogle skiver blå ost på. Om skiverne skal være tykke eller tynde, bestemmer du selv, af afhængig af hvor meget smag af ”blue” din burger skal have. Steg bøfferne færdige, mens osten smelter.

 

Blåskimmelost smelter på burger

Denne burger blev lavet med salatblade, bøf, grillede røde peberfrugter, coleslaw af gulerødder og spidskål samt tomatskiver. Her brugte jeg en økologisk blåskimmelost fra Thise, som er rimelig fast i konsistensen. Men du kan også bruge en roquefort eller en gorgonzola.

 

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Navn:
E-mail:

One Comment

  1. De skønne blå oste | Ostesnak 20. januar 2013 at 09:31 - Reply

    […] med blåskimmeloste (jeg vil opdatere listen løbende som der kommer flere opskrifter med): Blue Cheese Burger Klangen af ostetrio (små kugler med ricotta, gorgonzola og mascarpone) En lille hapser […]

Skriv en kommentar