Bag godt brød til dine oste

Hvis du holder af at bage, har du sikkert dine favoritopskrifter, som du vender tilbage til igen og igen.  Måske er det de nemme boller, den sprøde pizzadej, surdejsbrødet…

Når det kommer til brød til ost fx på ostebordet, er det vigtigt, at brødet ikke overdøver smagen af ost. Brød med valnøddekerner eller rosiner mener jeg ikke hører hjemme på et ostebord :-). Det gør enkle og smagfulde hvedebrød derimod.

Her er min opskrift på et godt italiensk durumhvedebrød (selv om durummelet dog er fra Bornholm). Det passer til alle slags ost, og smager også fortrinligt ristet, når det ikke længere er nybagt.

Hjemmebag til ost

 

Godt brød til ost

Ingredienser (2 brød):
1 liter vand
50 g gær
4 tsk salt
2 spsk olivenolie
750 g fint durumhvedemel
550 g ølandshvedemel

Rør gær ud i vand. Rør salt og olie i. Tilsæt mel lidt efter lidt og rør længe på røremaskine (mindst 10 minutter). Tilsæt evt lidt mere hvedemel. Dejen skal være lidt klistret men sej og halvfast.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur (eller stil den koldt natten over). Del i to brød og lad dem hæve, mens ovnen bliver varm. Bag i 25-30 minutter ved 200 grader varmluft (eller 220 grader, almindelig ovn).

Afkøl og nyd til ost!

 

Hjemmebag til ost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *