En kollega fortalte mig en dag, hvordan hun havde bagt ricotta i ovnen og brugt den i en salat. Jeg har jo ikke tidligere lagt skjul på, at jeg anser ricotta for intet mindre end et genialt produkt – men her var en tilberedningsmåde, jeg ikke kendte. Så det måtte jo straks afprøves.
Og svaret er: Ja, man kan godt bage ricotta. Og tilmed smagte det godt 🙂 – tilpas salt og krydret, og samtidig føltes det sødt og blødt i munden.
BAGT RICOTTA I LUN GULERODSSALAT
Ingredienser:
250 g ricotta
½ tsk røget paprika
1/4 tsk spidskommen
1/4 tsk kanel
1 tsk olivenolie
salt og peber
450 g søde kartofler
500 g gulerødder (gerne i forskellige farver)
2 spsk olivenolie
Vend ricottaen ud af bægeret og skær den i 2 cm tykke skiver. Det kræver lidt forsigtighed og helst en tynd, skarp kniv (eller ostebue). Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Bland krydderierne med olien og pensl ricottaskiverne. Drys med salt og peber. Bag i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Lad dem afkøle på bagepladen og skær dem derefter i mindre stykker.
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i både/stænger. Læg dem i et ovnfast fad og vend med olivenolie og drys med salt. Bag ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Anret et stort fad med gulerødder og kartofler nederst (evt. på en bund af blandede salatblade) og læg ricottastykkerne oven på.
Det lyder spændende! Det må jeg prøve 🙂
God fornøjelse. Du kan sikkert finde på noget spændende… Jeg tænker også, at man kan lave små snacks med den bagte ricotta…