Som én af de 52 bloggere, der har taget imod MadbloggerUdfordringen nr. 8,  har jeg haft hovedet godt i blød. Jeg fik nemlig tildelt farven grøn og skulle lege med denne friske forårsfarve, som lige nu er overalt omkring os.

Grøn?
Månen er lavet af grøn ost.
Grøn alpeost.
Kan mug i en blåskimmelost være grøn?

 

Grøn pestoost

Der var mange muligheder, men jeg valgte dog at fokusere på en rigtig grøn ost, nemlig den hollandske gouda med pesto.

Både Holland og England har tradition for at tilsætte smag til deres oste i form af krydderier, frugt og andet sjovt. Og nu er vi er i det grønne, så kunne jeg også have valgt den engelske Sage Derby (med tilsat salvie). Begge lande har haft kolonier, hvis krydderier er strømmet ind i landene, og måske derfor er det naturligt, at de også er havnet i ostene? Men man kan også finde andre oste tilsat smag – tænk bare på vores egen kommenost her i Danmark (og alle fløde- og smelteostene)..

Gouda med grøn pesto

Osten var på plads – men jeg tænkte, at det kunne være sjovt at lave en ret med denne grønne ost, og det blev til disse små kødboller med et blødt, grønt indre, der både er dekorativt og giver smag. (Og man kan naturligvis bruge andre slags oste fx mozzarella og en blåskimmelost, hvis man lige har sådan en (rest) i køleskabet).

Kødboller med pestogouda

KØDBOLLER MED KRYDDERURTER OG GOUDA MED GRØN PESTO
Ingredienser (til 4 personer):

500 g hakket oksekød
1 æg
3 spsk rasp
1 dl mælk
salt og peber
1 bundt purløg, finthakket
3 spsk basilikum, hakket
200 g gouda med grøn pesto
2½ dl cornflakes
olie til stegning

Tilbehør: En grøn salat

Kom kød, æg, rasp, mælk, salt og peber i en skål og rør godt (et par minutter). Rør de hakkede krydderurter i og lad farsen hvile ca. en halv time i køleskab.

Skær osten i tern på ca. 1 x 1 cm. Form små kødboller og tryk et tern ost ind i dem. Dæk med kødet hele vejen rundt. Knus cornflakes let og vend bollerne heri. Steg i olie til alle sider er gyldne – og osten indeni er let smeltet.

Servér med en grøn salat.

Kødboller med pestogouda
Sørg for, at kødet dækker osten bedst muligt, så løber den smeltede ost nemlig ikke så nemt ud.

Kødboller med pestogouda
Det grønne indre smager af pesto og krydderurter

Nu havde jeg en lille rest ost til over – og et par halvkedelige skiver rugbrød. Og vupti kom disse små hapser frem: Små brød med smeltet pestoost.

Små brød med grøn pestoost
Har du lyst til at se de andre farvestrålende billeder fra madbloggerne, kan du finde det på facebook eller pinterest.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

One Comment

  1. […] KØDBOLLER MED KRYDDERURTER OG GOUDA MED GRØN PESTO. […]

Skriv en kommentar