OSTEADVENTSKALENDER DEL 3
Tredje søndag i advent – og dermed tid til ugens lille tip til en mindre stresset juletid – men ikke med mindre ost af den grund.
Jeg har før skrevet, at ostebord er det eneste festmåltid, der kan serveres på 10 minutter. (Især hvis man har gjort sin planlægning godt).
Her er en nem opskrift på tilbehør – som dog kræver en nat i køleskabet og et lille opkog:
Marinerede rosiner
Ingredienser (1 glas):
150 g rosiner
2½ dl rødvin
100 g brun farin
Marinér rosiner ca. 6 timer i rødvinen. Sigt vinen fra og kog den med brun farin til en tyk sirup. Kom rosinerne i igen og lad det køle af.
Servér til lagrede gule oste eller en cremet rødkitost. Det kunne være en portionsanretning med stykker af ost og en lille ske med rosiner på hver tallerken. Eller osten på brættet og rosinerne i et lille glas ved siden af.
Glædelig tredje søndag i advent!
Ser ualmindelig lækkert og nemt ud.
Har straks lagt rosinerne i blød og må så koge vin og farin ind i morgen. Er allerede ikke i tvivl om, at det kun kan blive godt 🙂
Og det gør heller ikke noget, hvis rosinerne ligger og trækker lidt længere 🙂