Når en ost lagrer, udvikler osten sig. Konsistensen bliver fastere, og smagen bliver mere kraftig, som tiden går. Det kan hænde, at der kommer så meget smæk på smagen, at ikke alle bryder sig om at spise osten skåret i store stave. Her er et trick til at tæmme en kraftig, fast ost (kan nu også bruges med andre faste oste :-))

Asiago som sne

 

Lav sne af din ost

Når du river osten superfint med fx et microplane rivejern, er det en helt anden oplevelse at spise osten. De små flager smelter på tungen, og smagen bliver nedtonet lidt i øjeblikket. Den forsvinder naturligvis (og heldigvis!) ikke, men osten opleves som meget mildere. Prøv selv!

Et andet tip er at høvle meget fine og ultratynde flager af en kraftig ost. Det giver igen en helt anden oplevelse af osten.

Asiago som sne

Dessert med Asiago-sne

Ingredienser:
Solbærmarmelade
Asiago eller anden kraftig fast ost
Timian-blade
Rugbrødschips

Smør solbærmarmelade ud på en tallerken. Riv osten rigtig fint ovenpå. Drys med timianblade og servér med rugbrødschips. Velbekomme!

 

Mere om Asiago

Asiago er en skøn fast norditaliensk ost – og den vil jeg blogge om næste gang. Stay tuned!

Asiago

 

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. […] Læs også: Sådan tæmmer du en kraftig ost (fx Asiago) […]

  2. Piskeriset 26. maj 2018 at 20:03 - Reply

    Godt tip – glæder mig til at læse mere om osten 🙂

Skriv en kommentar