Når en ost lagrer, udvikler osten sig. Konsistensen bliver fastere, og smagen bliver mere kraftig, som tiden går. Det kan hænde, at der kommer så meget smæk på smagen, at ikke alle bryder sig om at spise osten skåret i store stave. Her er et trick til at tæmme en kraftig, fast ost (kan nu også bruges med andre faste oste :-))
Lav sne af din ost
Når du river osten superfint med fx et microplane rivejern, er det en helt anden oplevelse at spise osten. De små flager smelter på tungen, og smagen bliver nedtonet lidt i øjeblikket. Den forsvinder naturligvis (og heldigvis!) ikke, men osten opleves som meget mildere. Prøv selv!
Et andet tip er at høvle meget fine og ultratynde flager af en kraftig ost. Det giver igen en helt anden oplevelse af osten.
Dessert med Asiago-sne
Ingredienser:
Solbærmarmelade
Asiago eller anden kraftig fast ost
Timian-blade
Rugbrødschips
Smør solbærmarmelade ud på en tallerken. Riv osten rigtig fint ovenpå. Drys med timianblade og servér med rugbrødschips. Velbekomme!
Mere om Asiago
Asiago er en skøn fast norditaliensk ost – og den vil jeg blogge om næste gang. Stay tuned!
[…] Læs også: Sådan tæmmer du en kraftig ost (fx Asiago) […]
Godt tip – glæder mig til at læse mere om osten 🙂