Jeg har altid parmesan i mit køleskab. Og den bliver brugt til meget forskelligt: Revet over pasta, flager i en salat, i fyldet i en madtærte – og nogle gange bare som en lille bid her og nu. Parmesan giver maden dybde og fylde, ja, jeg synes faktisk, at den får maden til at smage af mere. Måske fordi osten scorer højt på umami-skalaen (umami er den femte grundsmag, nogle definerer den som ”velsmag”).
Her er en skøn lille ret, der kan varieres i det uendelige alt efter, hvad man har i sit køleskab – udover parmesan, altså!!!
Fyldte portobellosvampe
Ingredienser (Forret til 2 personer):
2 portobello svampe
Ca. 50 g fennikel, finthakket
1 lille fed hvidløg, finthakket
2 skiver parmaskinke, skåret i mindre stykker
1 spsk olivenolie
3 spsk parmesan, fintrevet
3 spsk persille, hakket
Parmesan, i flager (til pynt)
Basilikumblade, grofthakket (til pynt)
Svits fennikel, hvidløg og skinke i olien. Afkøl lidt. Bland revet parmesan og persille i. Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Pynt med basilikum og parmesan i flager.
TIP: Du kan også komme svampe skåret i mindre stykker eller en rest stegt kyllingebryst i fyldet.
[…] lagt i hænderne på Maria (bloggeren bag Dyrbys Mad), som valgte at nyfortolke to af mine retter; Portobellosvampe fyldt med parmesan og andet godt og pizza med strejf af røg fra Scamorza. Du kan læse hendes blogindlæg […]