Del 2: Pizza – osteoplevelser i Frankrig
En autentisk pizza er for mig forbundet med Italien og de enkle og gode råvarer, der hører hjemme her. Men i går aftes blev mit ”autenticitetsbegreb” udfordret og udvidet. Vi indtog nemlig aftensmaden på det lokale pizzeria Le Shalouna (den eneste restaurant i Pennautier), hvor de kærligt havde iklædt pizzaerne et fransk islæt. Nogle vil måske mene, at det svarer til en pizza med frikadeller og rødkål i Danmark – og hvor autentisk er dét lige?! Men her i Frankrig føltes det vældigt lokalt og ægte. Min favorit var pizzaen med gedeost og honning. Den lokale ost her er gedeost, og man spiser den ofte blot med honning og lidt brød. Honningen skaber smagsharmoni og danner samtidig en spændende sødlig kontrast til gedeosten. Også på pizzaen.
Pizza med gedeost og honning
Har du lyst til at lave din egen Pizza Venicia (pizza med gedeost og honning), så skal du bruge:
Pizzadej
Tomatsauce
Kogt skinke
Gedeost (en skimmelmodnet gederulle som Sainte Maure)
Honning (for eksempel akaciehonning)
1 æg per pizza
Lidt sorte oliven
Revet emmental
Se på billederne nedenfor, hvordan du gør.
Pizzabundene bager de om morgenen, og de ligner mest af alt store knækbrød. Men efter en tur i ovnen er de både sprøde i kanterne og bløde under fyldet:
Først kom der tomatsauce og stykker af kogt skinke på. Dernæst skiver af en skimmelmodnet gederulle.
Et æg blev slået ud på pizzaen, og blommen fik et prik, så den flød ud.
Lidt sorte oliven kom på – og med en stor ske blev honning dryppet over hele pizzaen.
Til sidst blev der rundhåndet drysset med revet emmental. Faktisk var samtlige pizzaer på menukortet lavet med revet emmental. Ingen halvkedelig tør mozzarella her!
Efter en tur i ovnen var pizzaen klar til at spise – og vi fik både pizzahjul og en stor saks til at klippe pizzaen i stykker.
Bon appétit!
Øj, det ser godt ud – det må altså prøves en dag!
Elsker gedeost! <3
– Anne
God fornøjelse, Anne. Håber du synes lige så godt om den anderledes kombi som jeg gjorde.
Mange ostehilsner, Camilla