Det er ganske vist: Ostesnak fylder 6 år – og traditionen tro fejrer jeg det med en konkurrence, hvor du kan vinde oste til et dejligt ‘cheese sharing moment’ med dine kære (ja, undskyld, kunne ikke lige finde det danske ord…).

(Hvordan du deltager, kan du læse længere nede…)

Ostesnak hurra

Sikken en osterejse!

Jeg husker, at det var ret grænseoverskridende at publicere de første indlæg på bloggen. Lige indtil jeg fandt ud af, at ingen læste dem – for udover mine nærmeste havde jeg jo ikke fortalt nogen om bloggen. 🙂 Det ændrede sig naturligvis over tid.

Stille og roligt har bloggen udviklet sig og fundet sin egen stil og tone. Når jeg ser de første og indimellem lidt brune og mørke billeder, kan jeg (heldigvis) se forskel til i dag.

Tak til alle jer, der har fulgt Ostesnak i længere eller kortere tid!

Ostesnak hurra

Og nu til konkurrencen

Fortæl mig, hvad du gerne vil læse om her på bloggen. Dit svar kan være superkonkret fx ‘hvorfor er blåskimmeloste blå’ eller ‘en god opskrift på fondue’. Men du kan også svare mere generelt fx ‘opskrifter’ eller ‘osteviden’. Med andre ord: Ingen svar er dårlige.

Du kan deltage her på bloggen, på facebook eller på instagram (du må også gerne deltage alle tre steder). Dem, der følger mit nyhedsbrev, får naturligvis også en invitation til at deltage.

Jeg trækker lod fredag den 28. september om morgenen. Vinderen får direkte besked – og så vil jeg til gengæld returnere et blogindlæg ud fra vinderens input.

Præmien er fire lækre oste, som er sponseret af Lactalis. Jeg udvælger dem gerne ud fra vinderens præferencer – eller sammensætter en overraskelse.

Ostesnak hurra Ostesnak hurra

 

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 21. september 2018Categories: KonkurrenceTags: , , , , , ,

16 Comments

 1. Piskeriset 29. september 2018 at 15:41 - Reply

  Tillykke med blogfødselsdagen <3

  • Ostesnak 29. september 2018 at 17:31 - Reply

   Tak skal du have! Tiden flyver afsted. Hvor mange år har du selv efterhånden blogget?

 2. Leni milz 24. september 2018 at 21:29 - Reply

  Jeg kunne godt tænke mig at få nogle forslag til en GOD hverdagskost .

 3. Jesper Olsen 24. september 2018 at 07:16 - Reply

  Først og fremmest til lykkemed de 6 år. Jeg har normalt 4-6 forskellige oste som strækker sig fra gedeost over gule lidt og meget faste til forskellige skimmeloste. Jeg synes at, den form som blokken har nu, med lidt viden om, produktionen af, tilbehør og udstyr til (redskaber) ost er spændende og noget du bør bibeholde. Nyheder og hvad der rør sig i “osteverdenen” er for mig også spændende læsning. En lille konkurrence ind i mellen skader heller ikke.

 4. Dikte 21. september 2018 at 16:55 - Reply

  Tillykke med alle årene
  Ostesnak er en fornøjelse og dejlig insirarion ❤️
  Ser frem til min 6 år mere

  • Ostesnak 21. september 2018 at 17:27 - Reply

   Tak, Dikte ❤️

 5. Vibeke Helsinghoff 21. september 2018 at 14:33 - Reply

  En blanding af viden om ost og opskrifter 🙂

 6. John Ost Nielsen 21. september 2018 at 14:17 - Reply

  Først et stort tillØkke med de først 6 år, godt gået fra den spæde start: Jeg lærte i 1960`erne som barn (fra 1951) at stifte bekendtskab med Høngs lille trekantede Camenbert ost samt og ikke mindst Høngs Esrom ost af min 16 år ældre bror. Før da havde jeg stort set kun smagt “skole” osten – den med den røde skorpe og Samsø osten som jeg elskede. Og siden har mit (og brormands) osteunivers udviklet sig til at smage mange, mange forskellige ostetyper.Personligt er jeg mest glad for gode gule oste med karakter i smagen fra mellem til stærk, gode emmentaler oste, Camenbert gerne lagret godt og friteret, Gogonzola, Esrom selv om den ikke længere er som i “gamle dage” , lidt blåskimmel ost & gule hårde oste fra tid til anden. Jeg bryder mig ej om fåre/gedeoste typer.

 7. Kirsten Sallberg 21. september 2018 at 13:48 - Reply

  Hvilke oste egner sig bedst til portvin.

 8. John Lund Steffensen 21. september 2018 at 13:27 - Reply

  Jeg vil gerne deltage i konkurrencen, og have noget mere at vide om “blå skimmeloste”
  Og tillykke med fødselsdagen.

 9. Maria 21. september 2018 at 13:14 - Reply

  Vi er vilde med oste i mit hjem og vil til tider gerne servere det istedet for kage. Enten serverer vi det i en hurtig vending til uanmeldte eftermiddagsbesøgende eller til gæster som dog skal køre hjem.
  Har du derfor forslag til alkoholfrie drikkevarer som går sig godt til et ostebord/diverse oste?

 10. Pia Merete Eriksen 21. september 2018 at 13:01 - Reply

  Hvordan man selv kan fremstille ost

 11. Amanda Bach 21. september 2018 at 12:53 - Reply

  Vil gerne høre om oste i dessert og kage

 12. Torben Rath Hansen 21. september 2018 at 12:03 - Reply

  Jeg vil gerne have mere inspiration om tilbehør til ost og hvilken type tilbehør, du vil anbefale til hvilken type ost.

  • Ostesnak 21. september 2018 at 12:17 - Reply

   Supergod idé! 🙂

Skriv en kommentar