Rose med emmental

Nytårsaften: Roser af grøntsager og ost

Juledagene er bag os, og lige om lidt henter jeg kasserne til julepynt og fylder dem igen. Nu går tankerne mod den kommende nytårsaften.

Rose med emmental

Sidste nytårsaften lavede jeg disse roser af grøntsager og revet ost, og de indgik i en forret. Roserne nåede aldrig frem til bloggen, men gik i stedet lidt i glemmebogen. Lige indtil nu.

Brug dem som flot tilbehør til hovedretten eller som et element i en forret fx sammen med en skefuld lakserillette og et lille stykke bagt torsk.

Rose med emmental

Roser af grøntsager og ost


Ingredienser (6 roser):

  • 2 store kartofler
  • 1 stor gulerod
  • 1 lille squash
  • 4 spsk timian og rosmarin, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 60 g emmental eller anden gul ost, fintrevet

sådan gør du

  • Vask grøntsagerne og skræl guleroden. Brug et mandolinjern eller en gulerodsskræller til at lave tynde, lange strimler af grøntsagerne (1-2 mm tykke).
  • Bland krydderurter med olie, salt og peber i en lille skål.
  • Læg to strimler squash på et bræt, pensl med krydderolie og drys med ost. Læg strimler af gulerod ovenpå, pensl og drys med ost. Kom derefter et lag med kartofler på, pensl og drys med ost.
  • Læg de to bunker af grøntsager i forlængelse men lad dem overlappe. Nu har du et langt bånd med tre lag grøntsager på. Rul forsigtigt til du har en rose. Sæt den i en smurt muffinform. Lav fem roser mere.
  • Bag ved 180 grader i 40 minutter til osten er gylden og grøntsagerne møre. Afkøl lidt før servering.
Rose med emmental
Rose med emmental

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*