Juledagene er bag os, og lige om lidt henter jeg kasserne til julepynt og fylder dem igen. Nu går tankerne mod den kommende nytårsaften.

Rose med emmental

Sidste nytårsaften lavede jeg disse roser af grøntsager og revet ost, og de indgik i en forret. Roserne nåede aldrig frem til bloggen, men gik i stedet lidt i glemmebogen. Lige indtil nu.

Brug dem som flot tilbehør til hovedretten eller som et element i en forret fx sammen med en skefuld lakserillette og et lille stykke bagt torsk.

Rose med emmental
Roser af grøntsager og ost
INGREDIENSER (6 roser):

2 store kartofler
1 stor gulerod
1 lille squash
4 spsk timian og rosmarin, finthakket
3 spsk olivenolie
salt og peber
60 g emmental eller anden gul ost, fintrevet

SÅDAN GØR DU

Vask grøntsagerne og skræl guleroden. Brug et mandolinjern eller en gulerodsskræller til at lave tynde, lange strimler af grøntsagerne (1-2 mm tykke).

Bland krydderurter med olie, salt og peber i en lille skål.

Læg to strimler squash på et bræt, pensl med krydderolie og drys med ost. Læg strimler af gulerod ovenpå, pensl og drys med ost. Kom derefter et lag med kartofler på, pensl og drys med ost.

Læg de to bunker af grøntsager i forlængelse men lad dem overlappe. Nu har du et langt bånd med tre lag grøntsager på. Rul forsigtigt til du har en rose. Sæt den i en smurt muffinform. Lav fem roser mere.

Bag ved 180 grader i 40 minutter til osten er gylden og grøntsagerne møre. Afkøl lidt før servering.

Rose med emmental
Rose med emmental

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. Louise Kongsdal Boss 31. december 2020 at 14:27 - Reply

    Kære Camilla
    Tak for dejlig opskrift – men hvad hedder det smukke bestik på billederne? Det gad jeg godt eje

    • Ostesnak 31. december 2020 at 16:59 - Reply

      Hej Louise,
      Selv tak. Bestikket var en gave, jeg ved faktisk ikke, hvad det hedder…
      Godt nytår!

Skriv en kommentar