I går gæstebloggede Marie Melchior her på Ostesnak. Jeg har fået lov til at dele endnu en af hendes opskrifter med jer, så lige nu, hvor vi står på kanten til forår, får du opskriften på hendes vintersalat (som kan spises med stort behag året rundt). 

Salaten er dejlig som en forret eller let frokostret. Suppler evt. salaten med parmaskinke bagt sprødt i ovnen.

Vintersalat med parmesan
Foto: Betina Hastoft

MARIE MELCHIORS VINTERSALAT

Ingredienser (6 personer)
1 hoved egebladsalat
1 lille hoved radiccho
1 lille hoved salat frissé
1 bundt radiser
1 håndfuld ærteskud
1 håndfuld ærtespirer
50 g valnødder
50 g høvlet parmesan
1 dl græsk yoghurt
4 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber

Skil bladene fra hinanden. Skyl og slyng salaterne tørre. Skær bladene i mindre stykker. Anret de blandede salater på tallerkner. Rengør radiserne og skær dem i skiver. Drys radiseskiver, ærteskud og spirer udover salaten. Hak valnødderne groft. Pynt salaterne med hakkede valnødder og høvlet parmesan. Rør yoghurt sammen med olivenolie og saft fra en halv citron. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. Dryp dressingen udover salaterne.

Vil du have mere inspiration fra Marie Melchior, kan du finde det her:  Blog, facebookinstagram og pinterest.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar