Majsplanterne har i flere uger stået ranke og høje på de marker, jeg jævnligt kører forbi. Og med inspiration fra Piskerisets Mexico-tema, der er fyldt med majs og chili, så kom denne salat på bordet.
Osten er Abondance, som er en skøn gul ost fra de franske Alper i det østlige Frankrig. Den minder om Comté, men har bare lidt mere kant og karakter end de fleste Comté’er. I øvrigt er den også god i varme retter – som f.eks. i den traditionelle ret Berthoud. Men du skal en tur forbi ostehandleren for at få den.
MEXICANSK-AGTIG MAJSSALAT
Ingredienser (2 personer):
olivenolie
3 friske majs
1 fed hvidløg, presset
1 rød chili i tynde strimler
3 spsk fintrevet Abondance
1 spsk skyr
limesaft
salt
timianblade (eller 1 spsk friskhakket koriander – det havde jeg bare ikke lige den dag)
Skær majskernerne af kolberne. Svits kernerne i olivenolie. Lad dem simre og blive møre i ca. 10 minutter, rør jævnligt. Tilsæt hvidløg og chili og lad det simre 5 minutter mere. Tag af varmen og lad det køle lidt af.
Rør Abondance og skyr i majsene. Smag til med limesaft og salt. Pynt med timianblade (eller hakket frisk koriander).
Velbekomme!