Endnu en gang har jeg taget imod Madbloggerudfordringen, som nu kører på sin 4. runde. (Jeg har tidligere blogget om det her og her). Denne gang er det ikke gået i fisk – men det handler dog om fisk. Madbloggeren La Cucina Nada, der står bag, har denne gang fået Skagenfood med i udfordringen.

Rose af slethvar

Da jeg kom hjem sidst på eftermiddagen i går stod der en kasse fra Skagenfood og ventede, og i den var fileter af slethvar. Slethvar? Ja, slethvar! En relativt sjælden fladfisk, der kan minde lidt om pighvar. Og så var det, at udfordringen for alvor startede for mig. Hvad havde jeg i køleskabet? Heldigvis er der jo altid lidt ost…

Og heldigvis er der på mit arbejde de skønneste kantinepiger, man kan tænke sig. De laver de bedste fiskeretter, så her vandrede mine tanker taknemmeligt hen sent i går eftermiddags. Til alle de gange, hvor de har lavet alverdens fiskeretter på alverdens måder. Og så dukkede roserne op. Og det blev til min fiskeret med ost: Roser af slethvar med fyld af manchego og parmesan.

Rose af slethvar med ost

ROSER AF SLETHVAR MED FYLD AF MANCHEGO OG PARMESAN
Ingredienser (4 personer):

30 g nødder (jeg brugte flest mandler og lidt pinjekerner)
100 g ost (60 g manchego og 40 g Parmigiano Reggiano (altså parmesan))
1 bundt persille
3 spsk olivenolie
400 g slethvarfilet
½ citron, saften af
Salt og peber

Tilberedning:

Rist mandler og pinjekerner på en pande til de bliver let gyldne. Kom dem i en foodprocessor og blend dem groft. Hæld dem i en skål (tag lidt fra til pynt). Kom ost og persille i foodprocessoren og blend. Bland osten i nødderne og rør sammen med olivenolie og smag til med lidt salt og peber.

Dryp fileterne med citronsaft og krydr med salt og peber. Lad det trække et øjeblik.

Del fileterne på langs, så du får aflange stykker. Læg en god teskefuld osteblanding på midten af fisken og rul forsigtigt fisken rundt som en rose. Brug evt. en tandstikker til at fæstne med (de kan sagtens bages med i ovnen og fjernes bagefter). Drys med lidt nødder og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Klar til ovnRose af slethvar

Slethvaren blev helt blød og delikat mør efter en tur i ovnen. Og den fine smag fra fisken fik lidt modspil af det krydrede fyld. Ost er jo et smagsgivende krydderi i køkkenet, så her skal man vælge sine oste med omhu. Man kan enten bruge ost til at understøtte smagen af fisk, eller man kan bruge ost til at skrue lidt op for smagen, hvis fisken ikke smager af så meget. Parmesan bidrager med umami og vil (næsten) aldrig dominere. Manchego har en god og fyldig smag af fåremælk, som giver sådan en dyb, lidt krydret ostesmag.

Det er faktisk lidt sjovt, at jeg i den seneste tid (hvor jeg har gået og tænkt over madbloggerudfordringen) har set fisk overalt. (Det er vel det samme som gravide, der ser barnevogne over det hele). Jeg tør derfor godt love, at der kommer lidt flere fiskeindslag her på bloggen i den kommende tid. Naturligvis i fin harmoni med ost!

Blog: www.ostesnak.dk
Facebook: www.facebook.com/ostesnak
Instagram: www.instagram.com/Ostesnak

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

3 Comments

  1. Pernille Edrén 10. oktober 2014 at 11:34 - Reply

    Fisk OG ost, så kan det næsten ikke blive meget bedre 🙂

    • Ostesnak 10. oktober 2014 at 12:04 - Reply

      Jeg kan ihvertfald ikke finde på noget bedre, så skulle det da lige være et køligt glas hvidvin til… 🙂

Skriv en kommentar