Pizzasnegle med gorgonzola og hasselnødder

Gorgonzola-snegle

I dag var hjemkundskab aflyst i min ældste søns klasse. Ærgerligt – for det havde han glædet sig til hele ugen. Så i stedet gik han og en ven i køkkenet herhjemme, og sammen lavede vi pizzasnegle – i to variationer: Den ”klassiske” med tomatsauce, peperoni, parmesan og oregano – og en rigtig ”Ostesnak-version” med gorgonzola og hasselnødder. Her kommer opskriften på den sidste.

Pizzasnegle med gorgonzola og hasselnødder

Gorgonzola-snegle

Ingredienser (16 stk.):
2,5 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
250 g hvedemel
200 g durummel
Fyld:
100g gorgonzola (vi brugte Galbano gorgonzola Intenso)
2 spsk fløde
2 håndfulde hasselnødder, hakket
1 æg, sammenpisket til pensling

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, olie og honning. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 1 time.

Rør osten sammen med fløden til det bliver en lind creme. Rul dejen ud til et stort rektangel. Smør gorgonzola-cremen på dejen, men undlad at smøre helt til kant på den ene lange side. Drys 2/3 af nødderne jævnt over hele dejen. Rul dejen sammen som en roulade hen mod den side med kanten uden ostecreme. Skær i 16 skiver. Læg hver snegl på bagepladen, og bøj den yderste ”dej-snip” ind under sneglen. Pensl med æg, og drys med de resterende nødder.

Sæt sneglene i ovnen og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Behøver jeg at sige, at begge slags snegle forsvandt som dug for solen?

2 kommentarer

  1. Uhh, pizzasnegle med “mugost” lyder dælme godt. Det må prøves.

    • Hej Tine,
      Ja, bare kast dig ud i det!!! Jeg tænker, at de også er gode med Roquefort eller en eller anden rest af blå ost, som man måske har liggende. God fornøjelse!
      Mange ostehilsner,
      Camilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*