I dag var hjemkundskab aflyst i min ældste søns klasse. Ærgerligt – for det havde han glædet sig til hele ugen. Så i stedet gik han og en ven i køkkenet herhjemme, og sammen lavede vi pizzasnegle – i to variationer: Den ”klassiske” med tomatsauce, peperoni, parmesan og oregano – og en rigtig ”Ostesnak-version” med gorgonzola og hasselnødder. Her kommer opskriften på den sidste.

Pizzasnegle med gorgonzola og hasselnødder

Gorgonzola-snegle

Ingredienser (16 stk.):
2,5 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
250 g hvedemel
200 g durummel
Fyld:
100g gorgonzola (vi brugte Galbano gorgonzola Intenso)
2 spsk fløde
2 håndfulde hasselnødder, hakket
1 æg, sammenpisket til pensling

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, olie og honning. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 1 time.

Rør osten sammen med fløden til det bliver en lind creme. Rul dejen ud til et stort rektangel. Smør gorgonzola-cremen på dejen, men undlad at smøre helt til kant på den ene lange side. Drys 2/3 af nødderne jævnt over hele dejen. Rul dejen sammen som en roulade hen mod den side med kanten uden ostecreme. Skær i 16 skiver. Læg hver snegl på bagepladen, og bøj den yderste ”dej-snip” ind under sneglen. Pensl med æg, og drys med de resterende nødder.

Sæt sneglene i ovnen og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Behøver jeg at sige, at begge slags snegle forsvandt som dug for solen?

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. Tine 30. november 2012 at 20:05 - Reply

    Uhh, pizzasnegle med “mugost” lyder dælme godt. Det må prøves.

    • admin 30. november 2012 at 21:02 - Reply

      Hej Tine,
      Ja, bare kast dig ud i det!!! Jeg tænker, at de også er gode med Roquefort eller en eller anden rest af blå ost, som man måske har liggende. God fornøjelse!
      Mange ostehilsner,
      Camilla

Skriv en kommentar