Adventskalender-4

Fjerde søndag i advent

OSTEADVENTSKALENDER DEL 4
SPONSERET INDLÆG/REKLAME

Juleaften og fjerde advent på én og samme tid! Det betyder, at vi er kommet til den sidste runde af adventskalenderen på Ostesnak i år. Og finalens præmie er intet mindre end en Global ostekniv!

Global ostekniv og ost

Du genkender jo nok Globals karakteristiske mønster – men kender du historien bag de japanske knive? Det gjorde jeg ikke, før jeg begyndte at researche på dem. I 1983 fik en japansk designer, Komin Yamada, stillet den ‘lille’ opgave at designe intet mindre end verdens bedste kniv. Og der fulgte et næsten grænseløst budget med. Knivene skulle være så gode, at både professionelle kokke og amatører gladeligt ville have dem i køkkenskufferne.

Resultatet blev knive lavet ud af ét stykke stål dekoreret med de genkendelige prikker på et ergonomisk håndtag. Her kan du læse mere Globalknivenes særlige fremstilling og kendetegn.

I serien er også en ostekniv, og det er den, du har mulighed for at vinde i denne uge. Kniven er skarp og har de store huller, der gør den særdeles velegnet også til bløde oste. Vejledende udsalgspris er 699,95 kr.

 

Global ostekniv

Vil du gerne vinde en Global ostekniv?

Hvis du kunne tænke dig en Gloabl ostekniv på dit ostebord, så skal du blot fortælle mig, hvilken ost, du allerhelst vil skære med ostekniven.
Skriv dit svar nedenfor. Du kan også deltage på facebook og instagram (herved øger du dine vinderchancer, men du kan dog kun deltage én gang hver sted).

Jeg trækker vinderen lørdag den 30. december, og vinderen får direkte besked (og bliver også nævnt på bloggen / facebook / instagram).

Til sidst vil jeg blot ønske dig en GLÆDELIG JUL!

Adventskalender-4

15 kommentarer

 1. Amanda Bach

  Gorgonzola. Jeg er vild med gorgonzola 🙂

 2. Jeg drømmer om en indbagt brie

 3. Camilla Nyegaard

  Gerne en Arla Unika ost. Har ikke lige lagt mig fast på hvilken.

 4. Ravost er min absolutte favorit!

 5. Mai Odgaard Petersen

  En RAVOST! Åhm! Eller én med humle!

 6. Anita Goltermann

  Min kniv skal starte sit snit i en Reblochon eller Tomme….

 7. Henning Sørensen

  Den næsten glemte Samsø

 8. Birgitte Svenstrup

  Jeg vil bruge kniven til en lækker emmenthaler.

 9. Jens Arendt

  Lækker fransk rødskimmel ost

 10. Et stykke Blue Ocean fra Thise (Åh nu får jeg jo helt lyst til sådan et stykke eller to), som jeg ville komme på mine hjemmebagte brunkager …

  Tak for spændende opskrifter, og især de mange informative indlæg i år – bliv endelig ved med det, jeg læser lystigt (og oste-sultent) med!

  Glædelig jul til dig og dine, søde Camilla.
  Kh La Cucina NADA

 11. En lækker camembert. Mums!

 12. Jeg har kun ønsket mig ost i julegave så regner bestemt med at der bliver mange spændende nye oplevelser der skal skæres i

 13. Stine Beenfeldt Weber

  Åh, jeg har to oste, som jeg savner. En Brin d’Amour (også kaldet fleur de maquis), som er den dejligste bløde fåreost vendt i de krydderier, man kan finde på Korsika. Min yndlingsost. Da det aldrig rigtig er lykkedes mig at finde den i Danmark har jeg i mange år elsket en rocinante i stedet. En spansk gedeost rullet i rosmarin. Men min oste handler fører den ikke længere, desværre. Men det drømmer jeg om

 14. Jesper Olsen

  Når vi taler bløde oste er der jo et utal af mulig hedder, jeg tænker Arla unika, blå og hvid skimlet, En god lageret brie, noget italiensk gordensola, og de for mig nye spanske gedde og fåre oste. Det er svært at vælge een. Men skal jeg det må det blive en blåskimlet ost.

 15. John Lund Steffensen

  Jeg vil skære i min egen hjemmelavede “Petit Bleu” ost. Opskrift: Gavin Webber, Australien.
  Ønsker dig en glædelig jul

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*