OSTEADVENTSKALENDER DEL 3

Tak for jeres kommentarer i denne uge, hvor I har haft mulighed for at vinde fire oste til et af julens osteborde. Og tak til Lactalis, der sponserer ostene. Den heldige vinder er Maja Fuglsang, som har et vennepar, der kan glæde sig til oste-/tapasbord med dejlige oste. Der er en mail på vej til dig.

3-advent_web

Men vi er jo kun halvvejs i Ostesnaks adventskalender, og som lovet byder de to sidste adventssøndage også på ostekonkurrencer.

I denne uges konkurrence er præmien en særlig danbo-ost fra Endrup Andelsmejeri, som er Danmarks ældste andelsmejeri. (Læs mere om hvordan du deltager længere nede i teksten).

Man taler en del i øjeblikket om mælk fra enkeltgårde som modsætning til mælk, der samles fra flere landmænd og blandes sammen. Når man laver ost af mælk fra den samme besætning, kender man naturligvis mælken lidt bedre, hvilket foder køerne har spist osv.

Mælken til denne enkeltgårdsost kommer fra Gammelgaard, som ligger tæt på marsken i Vestjylland. Gården drives af Jens Johannessen, der har overtaget den efter sin far. Se billeder og følg dagligdagen på Gammelgaard på deres facebookside. Mælken transporteres kun fire km til Endrup Andelsmejeri, som tryller den om til lækre danbooste. Mejeriet er ejet af 14 lokale landmænd, og mejeristerne sætter en ære i at lave ost på den klassiske danske måde med fx ostning i åbne kar.

FOR AT DELTAGE I KONKURRENCEN skal du svare her på bloggen, på facebook og/eller instagram på spørgsmålet: Bruger du danbo til madlavning? Hvis ja, hvordan bruger du osten

Held og lykke!

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 13. december 2015Categories: KonkurrenceTags: , , , , ,

23 Comments

  1. Åse Lejbølle 15. december 2015 at 23:40 - Reply

    Jeg har ikke prøvet at bruge Danbo i madlavningen endnu, men det kan jo komme… 😀

  2. La Cucina Nada 15. december 2015 at 10:15 - Reply

    Faktisk meget sjældent … 🙁
    Nok mest når jeg har små stykker tilbage, som jeg så river og ofte fryser, og der kan være en Danbo imellem. Ellers er det mest en ost jeg nyder som den er.

    Meeen …. med al den fokus på ost, ost, ost, så kommer den nok snart i en ret eller to!

  3. Lis 14. december 2015 at 23:41 - Reply

    Jeg mindes ikke, jeg har brugt Danbo

  4. Line Jakobsen 14. december 2015 at 23:03 - Reply

    Jeg bruger meget ost i madlavningen. Endten som ostehapsere, eller som pålæg. Jeg kan også godt lide at blande ost i scrambled eggs eller oven på et spejlæg 🙂 Det er også lækkert at rive det oven på kødsovs eller i en burger. Ost er en af livets glæder!

    • Ostesnak 15. december 2015 at 05:13 - Reply

      Det er jeg helt enig med dig i 🙂

  5. Elise 14. december 2015 at 20:58 - Reply

    Jeg bruger ikke Danbo til madlavning, men elsker den på en Skive god hjemmebagt rugbrød

  6. Sarah Feldborg 14. december 2015 at 17:29 - Reply

    Jeg bruger ikke lige Danbo 🙂

  7. Mai O. 14. december 2015 at 10:29 - Reply

    Det er simpelthen SÅ forskelligt, hvilke oste jeg kommer hjem med. Om jeg lige har råd til at gå ned i ostebutikken, eller om det bliver en kølediskost fra et eller andet discountmærke. Faktisk ved jeg ikke, om jeg har smagt Danbos oste?! Mmm!

  8. Dorthe Bille 14. december 2015 at 09:30 - Reply

    Jeg bruger for det meste Danbo på min rugbrødsmad, men selvfølgelig kan den bruges til alt muligt andet. Jeg må vist til at eksperimentere lidt 🙂

  9. Alberte 14. december 2015 at 08:36 - Reply

    Det har jeg aldrig gjort 🙂 Men kunne sagtens forestille mig det!

  10. Marlene J 13. december 2015 at 22:27 - Reply

    Jeg bruger faktisk slet ikke danbo – måske det er en fejl..?

  11. Heidi R. 13. december 2015 at 19:56 - Reply

    Har lige lavet lækre hjemmelavede cheese-burgers igår, selvfølgelig med masser af smeltet ost, så ja bruger det rigtig tit.

  12. pia sroka 13. december 2015 at 19:31 - Reply

    Ja det gør jeg, jeg bruger den til pizza, toast, og lasagne,eller som topping på spaghetti med kødsovs. 🙂

  13. Anne-Marie 13. december 2015 at 18:52 - Reply

    Ja, i skiver på pasta i fad fra Karolines Køkken

  14. John Post 13. december 2015 at 18:03 - Reply

    Ja for seven. Så sent som i går kom vi ost i vores hakkebøffer og lidt krydderurter.
    Men bruges også som tern i salater, smeltet i skiver i ex. Sandwich og meget mere.

  15. Mette 13. december 2015 at 15:08 - Reply

    Bruger det til mange variationer af pizza, men allerhelst nyder jeg den uden noget (udover en god kop varm cacao)

  16. Anne-Mette 13. december 2015 at 14:35 - Reply

    Allerhelst bruger jeg ost “blot” til en ostemad. Men det er også lækkert som hapsere i salat eller en god ost på en madtærte er skønt.

  17. Ida 13. december 2015 at 14:28 - Reply

    Jeg er ret glad for en god ostemad på noget lækkert rugbrød og nå ja, nogle gange sniger der sig et stykke uden noget på op til munden 🙂

  18. jane z 13. december 2015 at 14:13 - Reply

    vi bruger Danbo som skæreost og som revet ost
    kh
    jane z

  19. Mark 13. december 2015 at 14:08 - Reply

    Det har vi desværre ikke prøvet herhjemme endnu!

  20. F. Madsen 13. december 2015 at 13:06 - Reply

    Nej, vi har godt nok en tendens til at bruge sådan noget toppingost, som jo altså ingenting har med ost at gøre. Det vil nok smage af lidt mere, hvis vi brugte den ægte vare.

  21. Pia Eriksen 13. december 2015 at 12:15 - Reply

    Nej endnu ikke – men det kan jo komme

  22. Jakob 13. december 2015 at 10:01 - Reply

    Ja bruger den meget i toast, eller som topping på “ovn fads retter” 🙂

Skriv en kommentar