OSTEADVENTSKALENDER DEL 3
Tak for jeres kommentarer i denne uge, hvor I har haft mulighed for at vinde fire oste til et af julens osteborde. Og tak til Lactalis, der sponserer ostene. Den heldige vinder er Maja Fuglsang, som har et vennepar, der kan glæde sig til oste-/tapasbord med dejlige oste. Der er en mail på vej til dig.
Men vi er jo kun halvvejs i Ostesnaks adventskalender, og som lovet byder de to sidste adventssøndage også på ostekonkurrencer.
I denne uges konkurrence er præmien en særlig danbo-ost fra Endrup Andelsmejeri, som er Danmarks ældste andelsmejeri. (Læs mere om hvordan du deltager længere nede i teksten).
Man taler en del i øjeblikket om mælk fra enkeltgårde som modsætning til mælk, der samles fra flere landmænd og blandes sammen. Når man laver ost af mælk fra den samme besætning, kender man naturligvis mælken lidt bedre, hvilket foder køerne har spist osv.
Mælken til denne enkeltgårdsost kommer fra Gammelgaard, som ligger tæt på marsken i Vestjylland. Gården drives af Jens Johannessen, der har overtaget den efter sin far. Se billeder og følg dagligdagen på Gammelgaard på deres facebookside. Mælken transporteres kun fire km til Endrup Andelsmejeri, som tryller den om til lækre danbooste. Mejeriet er ejet af 14 lokale landmænd, og mejeristerne sætter en ære i at lave ost på den klassiske danske måde med fx ostning i åbne kar.
FOR AT DELTAGE I KONKURRENCEN skal du svare her på bloggen, på facebook og/eller instagram på spørgsmålet: Bruger du danbo til madlavning? Hvis ja, hvordan bruger du osten
Held og lykke!
Jeg har ikke prøvet at bruge Danbo i madlavningen endnu, men det kan jo komme… 😀
Faktisk meget sjældent … 🙁
Nok mest når jeg har små stykker tilbage, som jeg så river og ofte fryser, og der kan være en Danbo imellem. Ellers er det mest en ost jeg nyder som den er.
Meeen …. med al den fokus på ost, ost, ost, så kommer den nok snart i en ret eller to!
Jeg mindes ikke, jeg har brugt Danbo
Jeg bruger meget ost i madlavningen. Endten som ostehapsere, eller som pålæg. Jeg kan også godt lide at blande ost i scrambled eggs eller oven på et spejlæg 🙂 Det er også lækkert at rive det oven på kødsovs eller i en burger. Ost er en af livets glæder!
Det er jeg helt enig med dig i 🙂
Jeg bruger ikke Danbo til madlavning, men elsker den på en Skive god hjemmebagt rugbrød
Jeg bruger ikke lige Danbo 🙂
Det er simpelthen SÅ forskelligt, hvilke oste jeg kommer hjem med. Om jeg lige har råd til at gå ned i ostebutikken, eller om det bliver en kølediskost fra et eller andet discountmærke. Faktisk ved jeg ikke, om jeg har smagt Danbos oste?! Mmm!
Jeg bruger for det meste Danbo på min rugbrødsmad, men selvfølgelig kan den bruges til alt muligt andet. Jeg må vist til at eksperimentere lidt 🙂
Det har jeg aldrig gjort 🙂 Men kunne sagtens forestille mig det!
Jeg bruger faktisk slet ikke danbo – måske det er en fejl..?
Har lige lavet lækre hjemmelavede cheese-burgers igår, selvfølgelig med masser af smeltet ost, så ja bruger det rigtig tit.
Ja det gør jeg, jeg bruger den til pizza, toast, og lasagne,eller som topping på spaghetti med kødsovs. 🙂
Ja, i skiver på pasta i fad fra Karolines Køkken
Ja for seven. Så sent som i går kom vi ost i vores hakkebøffer og lidt krydderurter.
Men bruges også som tern i salater, smeltet i skiver i ex. Sandwich og meget mere.
Bruger det til mange variationer af pizza, men allerhelst nyder jeg den uden noget (udover en god kop varm cacao)
Allerhelst bruger jeg ost “blot” til en ostemad. Men det er også lækkert som hapsere i salat eller en god ost på en madtærte er skønt.
Jeg er ret glad for en god ostemad på noget lækkert rugbrød og nå ja, nogle gange sniger der sig et stykke uden noget på op til munden 🙂
vi bruger Danbo som skæreost og som revet ost
kh
jane z
Det har vi desværre ikke prøvet herhjemme endnu!
Nej, vi har godt nok en tendens til at bruge sådan noget toppingost, som jo altså ingenting har med ost at gøre. Det vil nok smage af lidt mere, hvis vi brugte den ægte vare.
Nej endnu ikke – men det kan jo komme
Ja bruger den meget i toast, eller som topping på “ovn fads retter” 🙂