Det er let. Det ser flot ud. Og det smager skønt. Der er faktisk ikke nogen grund til ikke at lægge nogle gedeoste i olie med krydderurter, peberbær og krydderier. Det skulle da lige være, at du ikke kan lide gedeost – men så vælger du bare en anden slags ost.

Disse små oste kan bruges i en salat i mindre stykker,  eller de kan gratineres på en skive brød i ovnen og bruges som tapas. Opskriften følger længere nede i indlægget.

Marineret gedeost

Læg mærke til de røde peberkorn. Udover at være dekorative, er de ganske milde, og de plukkes faktisk et bær ad gangen. At jeg fokuserer netop på peberbærene skyldes, at jeg har været til et inspirerende og spændende arrangement med Mill & Mortar. I deres små firkantede sorte dåser gemmer sig alverdens dufte og smage, som kvinden bag firmaet har valgt meget nøje ud på fem forskellige kontinenter.

Undren blev til Spice Emporium

Det hele startede for nogle år siden med en undren. En undren over at man kunne få et hav af forskellig slags salt i næsten hvert et supermarked, men kun en slags peber. Den undren omsatte Iben Büchert til handling og gjorde dermed sin passion for mad til grundlaget for sit nye firma. Hendes idé var at finde “krydderier med fortid”, hun vælger kun det bedste og det mest nænsomme for både klima og for de mennesker, der dyrker og høster krydderierne.

Mill & Mortar lagde ud med serien First Edition, der i starten bestod af ni forskellige pebre. I dag har de fem af dem bevist deres værd og er fortsat på markedet. Blandt andet de vildhøstede røde peberbær.

At lytte til en ildsjæl smitter. Begejstringen bobler, og man kan ikke undgå at mærke den energi, der ligger bag ordene. Sådan var det også, da Iben Büchert fortalte om de forskellige kvaliteter på kanel, om hvordan man indgår det bedste forhold til en bonde på Sri Lanka, og om hvordan man banker et krydderifirma med høj kvalitet og høje priser op lige midt i finanskrisen. Læs evt. mere på deres hjemmeside.

Marineret gedeost

Tilbage til gedeosten:

Marineret gedeost
Ingredienser:

100 g frisk gedeost, skåret i tykke skiver
1 tsk rosa peberkorn
2 kviste rosmarin
2 laurbærblade
1 tsk fennikelfrø
rapsolie til at dække ostene

Læg ostene i et glas. Drys krydderurter og krydderier over. Hæld olie i til gedeostene er dækket. Skru låg på og sæt glasset i køleskabet.

Marineret gedeost

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. Louise Vengberg 24. november 2014 at 17:42 - Reply

    Hvor ser det bare lækkert ud! Og god ide med de røde peber, jeg må igang ;0) Louise

    • Ostesnak 24. november 2014 at 18:44 - Reply

      Ja, og som bonus med de røde peberkorn, sniger der sig en lille portion julestemning med oven i købet 🙂

Skriv en kommentar