Tallet tre er centralt i de fleste eventyr. De tre prøver, de tre prinsesser osv. Denne ostetrio smager eventyrligt, men du får også smagen af hele tre oste i én enkelt bid. Nemlig gorgonzola, ricotta og mascarpone. Ostekuglerne er rullet i hakkede valnødder, hvilket både giver modspil til den delikate smag af fløde og lidt blåskimmel, men også sætter kulør på.
Opskriften har jeg fået af Angela de Marcantonio, som er en af de 12 italienske Moderne Mamma’er, som sammen med Galbani har udgivet tre kogebøger med deres bedste familieopskrifter. Denne opskrift er dog ikke i kogebøgerne.
Ostetrio (ostekugler)
Ingredienser:
100 g mascarpone
200 g ricotta
100 g mild og fast gorgonzola
100-150 g valnødder, finthakket
Rør mascarpone og ricotta sammen til en ensartet masse. Skær gorgonzolaen i mindre stykker og rør den godt i cremen. Form kugler på størrelse med en valnød med to (fugtige) teskeer og rul dem i valnødderne. Stil kuglerne i køleskabet i ca. en halv time før servering.
NB: Det er vigtigt, at du vælger en fast gorgonzola, ellers bliver cremen for flydende og kan slet ikke formes til kugler. (Jeg brugte Galbanis Gorgonzola Intenso).
En rigtigt cremet gorgonzola er skøn – men den du’r bare ikke til opskriften her – fandt jeg ud af 🙂
Haps!
Hvor mange personer er der til? Skal lave mad til 20 pers. og hver skal have minimum en kugle?
Hej Caspar,
Åååh, der er gået nogle år siden jeg lavede disse kugler, så jeg husker ikke, hvor mange der kom ud af denne portion. Men jeg vil mene, at hvis du laver dobbelt portion, så kan du snildt lave 20 kugler ud af det. (Får du noget til overs, kan du altid smøre det i en sandwich eller på små knækbrød dagen efter :-)).
God fornøjelse!
Mange tak – jeg dobler op. Håber ikke at det et dårligt tegn, at det er lang tid siden suchard lavet dem 😉 hehe
Absolut ikke! Tror faktisk det er tid igen
Og sidste spørgsmål: kan du huske om de kan laves dagen inden?
Det tror jeg godt men jeg ville måske vente med at rulle dem i nødder. De skal jo helst være sprøde…
[…] Klangen af ostetrio Banon – den lille gedeost fra Provence […]
Uhmmmm – det kunne man sagtens!!! Eller sågar helt små tern af f.eks frisk pære……
Yes! dét ville smage skønt… og gorgonzola og pære er jo en klassisk kombination.
Kære Camilla,
Jeg kunne ikke lade være at tænke på julekonfekt, da jeg så din opskrift.
Det ville have været alletiders til julefrokosten at slutte af med disse skønne kugler.
Nuvel, julen varer lige til påske og dine vidunderlige kugler skriger ikke mere jul end de sagtens kan laves hele året.
Tak for inspiration.
KH, Mette
Julekonfekt? Ja, hvorfor ikke?! Sjovt, for jeg tænkte faktisk mere på snebolde og vinter. Men jeg synes du har ret, de kan faktisk laves hele året rundt. Man kunne måske også tænke små stykker af tørret frugt ind i dem?
KH Camilla