Hvad er skæreost2023-11-14T10:26:03+01:00

Skæreost

De fleste af de oste, vi skærer med en ostehøvl og lægger på en skive brød, er danbo. Men der er også mange andre oste, der ender som pålæg på ostemaden. Her finder du både oste, der er kitmodnet og dem, der ikke er.

 

Med og uden kitmodning

‘Den danske metode’ dækker over kitmodning af oste. Tænk bare på duften af en danbo – og du ved, hvad det betyder for osten. Kitkulturen overflademodner osten, og giver både den umiskendelige duft af dansk ost og den typiske smag, der både er lidt syrlig og skarp på den gode måde.

Klik på billederne herunder og læs om nogle af skæreostene…

Danbo BGB

Havarti BGB

Esrom BGB

Gouda

Her er din vejviser til skæreostene

Inspiration til ostemaden

Skæreostene kan både bruges til en helt almindelig ostemad, men de kan også bruges i sandwich og toasts. Måske kan du finde lidt inspiration herunder?

Go to Top