Figenkompot med portvin

Figenkompot med portvin

Mangler du inspiration til godt og nemt tilbehør til ost? Så skal du bare læse videre, for her får du opskriften på en figenkompot med portvin. For kort tid siden mødtes jeg nemlig med med min portvinsven. Han havde et glas figenkompot med – og i løbet af to minutter havde vi anrettet ost, knækbrød, figenkompot og fundet et par portvinsglas frem. Hvad vi talte om, kan du snart læse her på bloggen. For nu handler det om tilbehør til påskens ostebord.

Figenkompot med portvin

Denne kompot er hurtig at lave, og den passer fortrinligt til både en fyrrig blåskimmelost og lagrede gule oste.

Figenkompot med portvin

Ingredienser (et glas):
300 g tørrede figner, groft hakket
1 dl hvid portvin
½ dl vand
1 kanelstang

Kog fignerne med portvin og vand samt en kanelstang i 10-15 minutter (‘soft figs’ kræver kortere kortere kogetid end de mere tørre figner). Fjern kanelstangen og blend. Kom på glas og afkøl.

Figenkompot med portvin

Du kan også koge fignerne med en kvist rosmarin i stedet for kanelstang. Det giver en knap så sød kompot.

Figenkompot med portvin

Tip:
Har du figenkompot til overs, så smør det på rugbrød. Eller rør med flødeskum og anret på en makronbund. Vupti så har du en dessert. 🙂

 

Figenkompot med portvin

4 kommentarer

  1. Heidi Walden

    Hej, er lige blevet medlem hos jer. Jeg vil spørge om et serveringsforslag, til denne figenkompot, der skal bruges brie. Det er til en reception ca. 100 gæster. På forhånd tak

    • Hej Heidi,
      Velkommen til!

      Du kunne fx lave små hapsere med et lille stykke knækbrød nederst, dernæst en skive brie, derefter en smule kompot og til sidst en timiankvist på toppen.
      God fornøjelse!
      Mange hilsner Camilla

  2. Hej, skader det hvis man bruger mørk portvin?

    • Hej Natasha,
      Det skader overhovedet ikke. Farven bliver dog en anelse mørkere, men smagen er stadig i top.
      God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*