Hvis du gerne vil lave din egen snaps til påskens store bord, så kan du stadig nå det.

Citronsnaps til påskens oste

For eksempel med denne citronsnaps (eller citronvodka), som tager 24 timer at lave. Den er allerbedst, når den er køleskabskold. Den er syrlig, men har en lille smule sødme – og naturligvis kraften fra vodkaen. Vil helt sikkert gå godt i spænd med nogle oste, der også byder på noget kant.  Og så kan jeg forestille mig, at den er ganske god en varm sommeraften… Opskriften er fra bogen “Kryddersnapse og hvad dertil hører”, skrevet af Niels Stærup.

Citronsnaps til påskens oste

RUSSISK CITRONVODKA

1 liter glas med skruelåg
1 stor økologisk citron
1 flaske vodka, 70 cl
2 dl vand
150 g sukker

Skræl citronen med en kartoffelskræller – så tynd som mulig og uden det hvide (som giver bitterhed). Halvér citronen og pres saft af den ene halvdel. Kom citronskal, -saft og den halve citron i glasset. Hæld vodka over. Kom låg på og ryst glasset godt. Lad det trække 24 timer og filtrér snapsen. Hæld den på flaske eller karaffel. Giv vand og sukker et opkog i en gryde og lad det simre til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen og hæld den i snapsen – og snapsen er klar.

Citronsnaps til påskens oste

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

9 Comments

  1. Erik Uhre Vestergaard 15. oktober 2022 at 10:22 - Reply

    Vi har lavet den i mange år. Og altid kun brugt klar Brøndum.
    Og det smager fantastisk.
    Skal hilse fra Lactalis var forbi forgårs

    • Ostesnak 15. oktober 2022 at 10:25 - Reply

      Tak for kommentaren, Erik og hilsenen. Er i øvrigt på Bornholm netop nu

      • Erik Uhre Vestergaard 15. oktober 2022 at 10:32 - Reply

        Jamen dog hvad laver du her. Du skulle jo ha været på mejeriet for at se det.
        Jeg var på Lactalis for at købe lidt ost af din tidligere chef

        • Ostesnak 15. oktober 2022 at 10:35 - Reply

          Jeg skriver lige en pb

  2. Lene 20. marts 2018 at 18:02 - Reply

    Kan der bruges klar Brøndum snaps istedet for vokrka? Har du prøvet det?

    Mvh Lene

    • Ostesnak 20. marts 2018 at 19:32 - Reply

      Hej Lene,

      Vodkaen er mere smagsneutral end Brøndum, men du kan sagtens bruge den i stedet. Jeg har dog ikke selv prøvet det.
      God fornøjelse!

      Mange hilsner Camilla

      • Lene 21. marts 2018 at 12:18 - Reply

        Tak for svar, prøve med neutral/klar Brøndums:)

  3. Niels Stærup 15. april 2014 at 10:00 - Reply

    Alle der har smagt denne dejlige citronsnaps er efterfølgende blevet dybt afhængige af den, og ønsker ikke at dele den med andre.
    Så prøv den….

    • Ostesnak 15. april 2014 at 12:05 - Reply

      Om det kommer til at gå os så galt, det skal du nok få at vide…. 🙂

Skriv en kommentar