Hvis du gerne vil lave din egen snaps til påskens store bord, så kan du stadig nå det.
For eksempel med denne citronsnaps (eller citronvodka), som tager 24 timer at lave. Den er allerbedst, når den er køleskabskold. Den er syrlig, men har en lille smule sødme – og naturligvis kraften fra vodkaen. Vil helt sikkert gå godt i spænd med nogle oste, der også byder på noget kant. Og så kan jeg forestille mig, at den er ganske god en varm sommeraften… Opskriften er fra bogen “Kryddersnapse og hvad dertil hører”, skrevet af Niels Stærup.
RUSSISK CITRONVODKA
1 liter glas med skruelåg
1 stor økologisk citron
1 flaske vodka, 70 cl
2 dl vand
150 g sukker
Skræl citronen med en kartoffelskræller – så tynd som mulig og uden det hvide (som giver bitterhed). Halvér citronen og pres saft af den ene halvdel. Kom citronskal, -saft og den halve citron i glasset. Hæld vodka over. Kom låg på og ryst glasset godt. Lad det trække 24 timer og filtrér snapsen. Hæld den på flaske eller karaffel. Giv vand og sukker et opkog i en gryde og lad det simre til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen og hæld den i snapsen – og snapsen er klar.
Vi har lavet den i mange år. Og altid kun brugt klar Brøndum.
Og det smager fantastisk.
Skal hilse fra Lactalis var forbi forgårs
Tak for kommentaren, Erik og hilsenen. Er i øvrigt på Bornholm netop nu
Jamen dog hvad laver du her. Du skulle jo ha været på mejeriet for at se det.
Jeg var på Lactalis for at købe lidt ost af din tidligere chef
Jeg skriver lige en pb
Kan der bruges klar Brøndum snaps istedet for vokrka? Har du prøvet det?
Mvh Lene
Hej Lene,
Vodkaen er mere smagsneutral end Brøndum, men du kan sagtens bruge den i stedet. Jeg har dog ikke selv prøvet det.
God fornøjelse!
Mange hilsner Camilla
Tak for svar, prøve med neutral/klar Brøndums:)
Alle der har smagt denne dejlige citronsnaps er efterfølgende blevet dybt afhængige af den, og ønsker ikke at dele den med andre.
Så prøv den….
Om det kommer til at gå os så galt, det skal du nok få at vide…. 🙂