Da vi i påsken fejrede en rund fødselsdag i familien, startede vi aftenen ude i solen med et glas hvidvin, disse små hapsere samt nogle yderst lækre pølser, som jeg havde med hjem fra Holland. Mere om dem til sidst.

ostesnak

Den friske gedeost er rørt op med lidt honning og creme fraiche, og du kan selv dosere alt efter den konsistens og sødme, som du søger. Jeg havde været på jagt i haven efter mælkebøtteblomster (de var ikke så svære at finde). Jeg har besluttet, at de kommer til at indgå i mine salater og andre ting sommeren igennem.

Frisk gedeost
Frisk gedeostesnack
INGREDIENSER (snack til min. 20 personer):

200 g frisk gedeost
50 g crème fraîche
1 spsk honning
friskkværnet peber
knækbrød
blåbær
friske timianblade
blade fra mælkebøtteblomster

SÅDAN GØR DU:

Rør gedeost med crème fraîche og smag til med honning og peber.

Bræk knækbrødet i mindre stykker. Læg lidt gedeostecreme på hvert knækbrød (brug evt. en sprøjtepose).

Dekorér med blåbær og drys med mælkebøtte og timian.

 

Gedeost som aperitif

Brandt and Levie

Pølserne kommer fra en lille hollandsk virksomhed, der hedder Brandt & Levie. Tre venner, som også er kokke, begyndte for otte år siden at lave deres egne pølser og kødprodukter fra grise. De måtte en tur forbi Italien for at lære, hvordan man laver tørrede pølser. Grisene er alle økologiske, fritgående og fra Holland. Alt på grisen bliver brugt, selv klovene bliver brugt til at lave sæbe af. Deres vision er at lave et så naturligt og hjemmelavet produkt som muligt. De smager også skønt! De kan dog endnu ikke købes i Danmark.

Brandt and Levie

Brandt and Levie

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar