Ostebord med smag af Normandiet

Savner du inspiration til påskens ostebord?

Hvis det er tilfældet, så kan du måske finde hjælp her… Måske også hvis du blot får lyst til at lave sådan et ostebord som på billedet. På mit arbejde har vi nemlig lavet en flot opskriftsbrochure, der hedder “Påske på fransk?” Her er fire skønne osteborde med forslag til oste og opskrifter på tilbehør med smag af fire franske områder: Loire, Provence, Paris og Normandiet.

Ostebord med smag af Normandiet

Jeg vil gerne forære dig et eksemplar – send mig en mail med din adresse her eller i kommentarfeltet inden den 25. marts. Så sender jeg “Påske på fransk?” til dig.

Ostebordet ovenfor er inspireret af Normandiet. Normandiet er den frodige region langt ude vestpå, hvor der er flere køer end indbyggere. Af mælken laver man blandt andet camembert. Rosmarin, æbler og calvados hører også til Normandiet – og kan også smages i opskrifterne.

Men allerede her får du en smagsprøve på en af tapasretterne, som jeg selv har afprøvet med stor succes: Bagte peberfrugter med appelsin, cider og mynte.

Bagte peberfrugt - fint tilbehør til ostebord

Bagte peberfrugter med appelsin, cider og mynte

4 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
2 spsk. cidereddike
1 tsk. akaciehonning
2 usprøjtede appelsiner
10-15 mynteblade
Til dressing: 2 spsk. olivenolie

Gnid peberfrugterne med lidt olivenolie og salt, læg dem i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 min. Vend dem et par gange, mens de bager. Tag peberfrugterne ud (de skal være let brankede), og kom dem straks i en plastikfrysepose og luk den til. Når peberfrugterne har ligget i ca. 10 min. og dampet i posen, har skindet løsnet sig. Pil skind og kerner af peberfrugterne med en urtekniv. Pisk olie, eddike, honning, salt og peber sammen til en dressing. Tilsæt fintrevet appelsinskal og saften fra 2 appelsiner til dressingen og til sidst hakket mynte. Skær peberfrugterne ud i strimler og vend dem i dressingen. Lad dem gerne trække i 3-4 timer, inden de serveres og spises som tilbehør til ostene.

God fornøjelse!

Fotos af Anders Schønnemann, rettigheder til billederne tilhører Lactalis A/S.

5 kommentarer

  1. Helle Olesen

    Er det for sent at bede om et eksemplar af opskriftsbrochuren?

    • Ostesnak

      Hej Helle,
      Jeg sender dig gerne de flotte opskrifter på ostebord, som du jo også kan lade dig inspirere af, selv om det ikke er påske. Send blot din adresse til camilla@ostesnak.dk, så sender jeg den afsted til dig.
      God fornøjelse med ostebordet!
      Mange hilsner, Camilla

  2. Åh søde Camilla, er det frækt at spørge efter et eksemplar? Jeg vil elske at holde paque en francais – især inspireret af Normandiet.

    Så vil jeg pynte op med lilla, som det sig hør og bør 🙂

    God påske
    fru Winther

    • Kære fru Winther,
      Jeg mente det faktisk, da jeg skrev, at jeg gerne ville sende opskrifterne til de interesserede 🙂 Der ligger nu et eksemplar i posten til dig!
      God fornøjelse og god påske til jer!
      KH Camilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*