3. advent i Ostesnaks kalender

Oste-adventskalender – del 3

Denne regnvåde søndag kalder sig også tredje søndag i advent. Og som et lys i mørket er det tid til Ostesnaks adventskalender. 🙂

3-advent_kvadratisk

Sort Prima Donna er storebroderen i Prima Donna-familien. Den er lagret i omkring et år og har derfor lidt mere af den karakteristiske Prima Donna-smag. Men der er også lidt sødme over osten, og det synes jeg passer godt til sødmen i disse nødder vendt i honning, der også har smag af vanilje, lime og kardemomme.

 

Prima Donna og nødder i honning

HONNING OG NØDDER

Ingredienser (målene er ca. mål – smag dig frem):
100 g usaltede pistachenødder
50 g valnødder
2 dl akaciehonning
1 dl sukker
½ stang vanilje, kornene fra
1 lime, saften fra
lidt kardemomme

Rist nødderne på en plade i ovnen. Varm honningen op i en gryde sammen med sukker. Kog det lidt ind. Smag til med vanilje, limesaft og kardemomme. Rør nødderne i honningen.

 

Prima Donna og nødder i honning

God søndag til alle!

17 kommentarer

  1. Dikte Post

    Skønne nødder… havde ikke nogen pistacienødder, så det blev valnødder og hasselnødder og lidt pinje. Det blev også godt og helt fint til en Comté 24 mdr og Tour Eiffel (Pouligny-Saint-Pierre) 🙂
    Kh Dikte

  2. Pingback: Den perfekte værtindegave

  3. Hej Camilla

    Tusind tak for hurtigt svar. De smager jo himmelsk

    • Ja, det gør de 🙂
      Jeg kunne også forestille mig, at honningen ville være god dryppet over en nøddekage eller rørt ud i lidt græsk yoghurt med friske bær og frugter…

  4. Skøn blog/hjemmeside du har.

    Hvorlænge skal nødderne ristes og ved hvilken temperatur?

    • Hej Stefan,
      Jeg vil anbefale dig at riste nødderne ved 160 grader i ca. 10-15 minutter. Men hold øje med dem (rør evt. lidt rundt i dem indimellem). De er klar, når de har fået en gylden farve.
      God fornøjelse!
      Mange ostehilsener Camilla

  5. Det er den bedste ost der findes, min favorit har i mange år været rød Primadonna, siden jeg smagte den hos min gamle ostehandler i Landskronagade på Østerbro, der var jeg solgt, (smagen og saltkrystallerne, den ost skal man købe friskskåret hos en ostehandler efter min mening) den sorte må jeg prøve 🙂

    • Hej Lykke,
      Jeg var forleden løbet tør for Parmigiano Reggiano, (hvilket nu ikke sker så tit). Men så er det jo bare godt, at Prima Donna snildt kan erstatte enhver parmesan… 🙂
      Mange ostehilsner, Camilla

  6. den bedste Ost jeg nogensinde har smagt var en 28 mdr gamle Parmesan dertil ville de her Nødder havet været perfetto

    • Det kan jeg sagtens forestille mig. For en så lagret parmesan har jo også en smule sødme. Smagte du denne skønne ost i Italien?

  7. Mumsfilibaba

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*