EN NEM FLØDEOST AF KÆRNEMÆLK

For noget tid siden fik jeg en kommentar på indlægget om min allerførste hjemmelavede ost. Den var skrevet af Annemarie, der delte opskriften på den lækre flødeost, som hun hver uge lige laver. Og når jeg skriver “lige laver”, så er det faktisk en utrolig nem ost, som ikke kræver andet end et almindeligt køkken, lidt kærnemælk, fløde og hvidløg – samt nogle timers tid og måske en lille portion tålmodighed. Men ikke noget med osteløbe, særlige redskaber eller andre ostefinurligheder.

Nem flødeost

Jeg har gjort hende kunsten efter – og fik også en fin ost ud af det. En ost, som man kan variere efter fantasi og lyst udi alle smagsretninger ved at tilsætte krydderurter eller andet sjovt.

ANNEMARIES FLØDEOST
Ingredienser:

½ liter økologisk kærnemælk
Lidt fløde
Presset hvidløg efter smag og behag

Hæld kærnemælk i en gryde, og varm den forsigtigt op, indtil den skiller i en ostedel og en valledel. Det sker ved ca. 70 grader og tager ca. en halv time. Rør ikke  rundt i kærnemælken undervejs. Hæld den skilte kærnemælk i en sigte beklædt med et (oste)-klæde til afdrypning i et par timer. Rør derefter lidt fløde i for at gøre osten cremet. Smag til med presset hvidløg.

En bid ostemad

Annemarie fortæller, at osten kan opbevares en uge i køleskab. Og hun opfordrer til at lave vallebrød af vallen. På denne måde får man både ost og brød af ½ liter kærnemælk.

Udover hvidløg puttede jeg også lidt finthakket purløg i, som udover lidt farve også gav god smag. Skålen blev tømt!

Resterne af min ost

Hvad ville du smage din variation af flødeosten til med?

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar