Chutney til ost – prikken over i’et?

Nogle ting smager af så meget i sig selv, at det er helt synd at servere alt muligt til. Sådan har jeg det ofte med ost. En blåskimmelost kan have forskellige nuancer af skimmelsmag, pikant og salt på samme tid, føles cremet og blød mod ganen og samtidig ‘kradse’ lidt i smagsløgene. En skefuld ellers velsmagende kompot kan nemt overdøve alle disse fine nuancer.
En god moden og veltempereret ost, en skive helt enkelt brød og så et glas god, kølig hvidvin med syrlighed og friskhed (eller hvad der nu passer til den konkrete ost) – ja, så behøver jeg egentlig ikke så meget mere. Det skulle da lige være godt selskab… 🙂

Pærechutney til ost

Men indimellem støder jeg på en chutney, kompot eller andet tilbehør, der bare passer godt til ost, og gør smagsoplevelsen større. Sådan er netop denne chutney med pære og ingefær. Der er lidt spræl i, så den passer bedst til en ost, der smager af noget.

PÆRECHUTNEY MED INGEFÆR OG CHILI
2 pærer
75 g farin
3 kviste timian
1 chili, skåret i skiver
2 cm ingefær, finthakket
1 økologisk citron, skal og saft
1 lime, saft
1 tsk salt
60 g rosiner

Skræl pærerne og skær dem i tern. Kom farin, timian, chili, ingefær, citronskal samt saft fra citron og lime i en gryde. Rør godt og kog op. Tag gryden af varmen og vend pæreternene og salt i. Kog op igen. Tag gryden af varmen og vend rosinerne i. Afkøl og server til en ost med masser af smag.

Pærechutney til ost Pærechutney til ost

Hvordan har du det med tilbehør til ost? Hvad er i høj kurs hos dig? Og hvad er absolut ‘no-go’?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *