Vind snapsen til påskens oste

GIVEAWAY / SPONSORERET INDLÆG

Påsken nærmer sig. Det betyder højtid for ost, men det er også nu, at snapsen kommer på bordet. Her skal det naturligvis handle om snaps til ost. Og du får muligheden for at vinde en flaske snaps (vælg selv en af de fire, der er omtalt ). Læs længere nede, hvordan du deltager. Der er ti flasker på højkant.

 

Fire snaps til ost

Lidt om snaps

De gyldne snapse (som dem på billedet ovenfor) er komplekse i smagen, og det kommer bedst frem, når de serveres ved stuetemperatur. Sådan en snaps skal ikke bundes hurtigst muligt men derimod nydes i små bidder til maden.

Snapse er meget forskellige, og det er rigtig sjovt at smage dem ved siden af hinanden, mod hinanden og med forskellige oste. For snapsesmagen kan være meget forskellig alt efter hvilken ost, den sættes sammen med.

 

Ost til snaps

Hvilken snaps passer til hvilken ost?

Når man rammer et godt match, bliver en skarp snaps tæmmet og næsten blid. Her er nogle gode ostematches til de fire typer snaps, der er på højkant. Bliver du en af de heldige vindere, kan du jo selv se, om du er enig.

Brie til snaps

Brie og Aalborg Export Akvavit

Denne snaps er måske den mest ‘all-round’ snaps af de fire. Den er fremstillet på destillat af kommen og afrundet med sherry. Kommensmagen er tydelig, og snapsen efterlader et varmt spor efter sig. Sammen med en god brie, der både har fedme og en mild skimmelsmag, får man en harmonisk smagsoplevelse, hvor snapsen på ingen måde overdøver brien.

 

Prima Donna til snaps

Prima Donna og Aalborg Nordguld Akvavit

Denne snaps er destilleret på rav og lagret på sherryfade. Den har en duft af vanilje, men smager dog mere kraftigt. En lagret ost som Prima Donna har også smag og kraft i sig selv. Sammen med Nordguld oplevede jeg, at der kom en balance mellem de to.

 

Stilton til snaps

Stilton og Aalborg Porse Snaps

Porsesnapsen er fremstillet med ekstrakt af porse og smagt til med sherry og rosmarindestillat. Her har vi en meget aromatisk kryddersnaps, og mine smagsløg fortalte mig, at porsesnapsen ikke passer til alle oste. Den overdøvede totalt nogle af ostene, men i selskab med en Stilton og en danablu fandt jeg et afbalanceret match.

 

Roquefort til snaps

Roquefort og Lysholm Linie Dobbelt Cask Port

Linie Akvavitten er den sødeste af de fire jeg smagte, og blev også min favorit. Tilmed har den en helt særlig historie. I over 200 år har man sejlet verdenshavene tynde med tønder ombord. I dag tager sådan en tur fire måneder, og den går fra Oslo og kommer omkring USA, New Zealand, Australien, diverse asiatiske lande, tilbage forbi USA og hjem til Oslo. Men hvorfor? På rejsen oplever fadene med akvavit store temperaturforskelle. I varmen omkring Ækvator udvider akvavitten sig og presses mere ind i træet. Under de koldere himmelstrøg trækker den sig sammen og trækker dermed mere smag ud fra træets dybde. Det handler også om kemi, for modningsprocesser sker hurtigere ved varme temperaturer. På den måde får akvavitten en mere fyldig smag og mere smag og karakter fra fadene.

Roquefort er en meget salt og kraftig blåskimmelost lavet på fåremælk. Og den går godt i spænd med Linie Akvavitten, og det gjorde en moden Langres (rødkitost) også.

 

Vind fire snaps

Sådan vinder du snaps

Skriv en kommentar og fortæl hvilken af de fire snapse på billedet ovenfor, du helst vil smage. Jeg trækker de ti heldige vindere den 7. april. De får direkte besked (og du kan også se vinderne her på bloggen). Du kan også deltage på Facebook og på Instagram, hvor du jo også kan dele med de andre, du gerne vil smage sammen med.

Held og lykke!

Snaps til ostebordet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *