Osteadventskalender: Fjerde søndag i advent – og kun to dage til juleaften!

Adventskalenderen slutter i dag af med en juleklassiker, nemlig engelske Stilton i selskab med måske verdens nemmeste tilbehør: Figner i portvin.

4. advent

Jeg har tidligere skrevet om Stilton her, hvor du blandt andet kan læse om ostens fascinerende historie med en visionær businessmand, en bondekone, en kro og en vej som hovedingredienserne i historien – i bedste Egon Olsen-stil.

Stilton og portvin er et kendt par – nogle ynder at prikke osten, overhælde den med portvin og lade den trække – andre synes det er en dødssynd. Men uanset måden, så passer portvinens sødme til Stiltonostens salte smag.

Stilton og figner i portvin

Her er Stilton osten i selskab med portvinsmarinerede figner. Det er meget enkelt og hurtigt at lave – husk dog at lave det i forvejen, da portvinen skal nå at trække ind i fignerne.

FIGNER I PORTVIN

Figner
Portvin

Skær figner i skiver og fyld dem i et glas med skruelåg. Hæld portvin over, så fignerne er dækket. Skru låget på og lad det trække til næste dag.

Jeg vil ønske dig og dine en glædelig jul og nogle skønne juledage. Forhåbentligt fyldt med dejlige stunder med familien og venner, tid til fordybelse – og ikke mindst en masse god ost!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar