Ricotta er sådan et sjovt produkt. Vi danskere har ret svært ved at finde ud af, hvad vi egentlig kan bruge det til. Hvis vi skal sætte danske begreber på, så er ricotta vel noget i retning af hytteost/cremefraiche/fromage frais…. Men i det italienske køkken er ricotta en basisingrediens. Der bliver det brugt til tærter, pastaretter, dip, fyld til fyldt pasta, kager, is og meget mere.

En opskrift jeg tit vender tilbage til er disse müesliboller. Ricottaen er med til at holde dem friske. De dufter og smager næsten som kage, men er også gode med lidt smør eller mild ost.

Muesliboller med ricotta

Müesliboller med ricotta

Ingredienser (ca. 20 stk):

10 g gær
½ liter vand
1 tsk salt
250 g ricotta
1 dl flydende honning
2 dl grovvalsede havregryn
2 dl fuldkornshvedemel
2 dl kokosmel
2 dl rosiner
1 æble eller pære, groft revet med skræl
2 tsk kanel
600 g hvedemel, gerne Ølandshvede

Rør gær ud i vand. Tilsæt de andre ingredienser og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve koldt over natten – eller 1 time et lunt sted (og i så fald bruger jeg lidt ekstra gær). Sæt på bageplade med to skeer. Bag i 15-20 minutter ved 200 grader.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar