Mont d’Or som ostesauce

Det er Mont d’Or-tid. Et af lyspunkterne i en ellers tiltagende mørk tid! Jeg faldt over en video og blev inspireret til denne måde at trylle sæsonosten om til en ostesauce til pasta.

Her ses Mont d’Or uden ‘låg’ – og den er cremet og yderst delikat at nyde som den er. Man behøver absolut ikke tvinge den ind i ovnen for at få en god oplevelse ud af den 🙂

Mont d'Or

 

Mont d’Or som pastasauce

Ingredienser (3-4 personer):

1 skalotteløg, finthakket
80 g bacon, skåret i mindre stykker
1 Mont d’Or AOP ost (360 g)
2 spsk hvidvin
1 fed hvidløg, finthakket
3 kviste timian
250 g spaghetti (eller anden båndpasta)

Svits løg og bacon. Læg det på en tallerken med fedtsugende papir. Fjern al plastik fra trææsken. Skår ‘låget’ af osten med en skarp kniv. Kom hvidvin, løg, bacon, hvidløg og timianbladene ovenpå osten. Læg ‘låget’ på igen.

 

Mont d'Or

Bag osten i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Kog imellemtiden pastaen og hæld vandet fra.
Tag osten ud af ovnen og løft ‘låget’ af.

 

Mont d'Or

Servér pasta med ostesaucen, enten kan du dreje pastaen rundt i osten med en gaffel, eller du kan tage en skefuld ost og vende med pastaen på tallerkenen.

 

Pasta med ostesauce

 

Vil du have andre opskrifter på Mont d’Or, så find dem her:

Bagt med hvidvin (+ bonusinfo om historien bag osten)
Bagt med timian og hvidløg
Bagt med ‘honey-beer-mustard’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *