Måske har du bemærket, at der har været lidt stille på bloggen i den seneste tid?! (og måske ikke 🙂 ). Jeg har nemlig været på lang efterårsferie i Californien – men mere om det en anden gang. For nu handler det om “madbloggerudfordringen”, som er startet af Nada, bloggeren bag La Cucina Nada. Vi var 54 bloggere, som tog imod udfordringen og fik tildelt en andens blog. Herfra skulle vi finde en opskrift, som vi skulle gøre vores egen (enten ved at følge opskriften eller give den et “twist”). Det er der kommet mange skægge og spændende bud på, læs mere her.

Jeg fik tildelt bloggen Smag på maden, hvor Camilla blogger om sin hverdagsmad. Hun har fokus på sundhed – og, som jeg konstaterede til min store glæde, er hun heldigvis ikke oste-forskrækket :-). Bloggen bugner af flotte salater og andre skønne retter – jeg kan bestemt anbefale jer at lægge vejen forbi.

Jeg valgte en opskrift, hvor ost bidrager til smagsoplevelsen. “Camillas kylling” er retten blev døbt af hendes familie, og det er kyllingebryst med peberfrugtpesto på, svøbt i parmaskinke, toppet med frisk mozzarella og bagt i ovnen. Først fulgte jeg hendes opskrift 100% og fik et mørt og velsmagende resultat. Det billedmæssige resultat var dog ikke i helt samme liga. Derfor lavede jeg retten en gang mere – denne gang på en anden måde. Og det kom der disse kyllingeruller med smeltet ost og parmaskinke i to varianter ud af:

Kyllingeruller med reblochon og parmaskinke

Kyllingeruller med smeltet ost og parmaskinke
Ingredienser (4 personer):

4 kyllingebryst
Fyld til ruller med en mild ostesmag:
2 skiver lufttørret skinke
50 g tern af frisk mozzarella
4 tsk peberfrugtpesto eller anden mild pesto (eller fire salvieblade)
salt og peber

Fyld til ruller med større ostesmag:
2 skiver lufttørret skinke
4 tsk cremet, moden Reblochón
4 salvieblade
salt og peber

4 skiver skinke (til pynt)

 

Skær de fire kyllingebryster igennem, så du får otte tynde fileter.

De milde ruller: På de fire af filetterne lægger du en halv skive lufttørret skinke, en tsk pesto og lidt frisk mozzarella (knug væden ud af mozzarellaen inden). Krydr med salt og peber og rul det hele sammen. Luk rullen med tandstikkere (eller kødsnor).

De lidt mere “ostede” ruller: På de andre fire kyllingestykker lægger du en halv skive skinke, en tsk (gerne med top 🙂 ) moden reblochón samt 1 salvieblad. Drys lidt salt og peber på og luk rullen.

Steg rullerne på en pande på alle sider – det tager omkring 10 minutter, før kyllingekødet er gennemstegt. Fold lidt skinke sammen og sæt på en tandstik og server rullerne med en god salat.

Hvis du som jeg laver begge varianter, så læg mærke til forskellen på, hvad de to oste hver især bidrager med. Mozzarellaen giver en mild og lidt “mælket” nuance, mens reblochónen sikkert lægger bunden under hele smagsoplevelsen.

Kyllingeruller med reblochon og parmaskinke

 

Ostesnak blev til gengæld lagt i hænderne på Maria (bloggeren bag Dyrbys Mad), som valgte at nyfortolke to af mine retter; Portobellosvampe fyldt med parmesan og andet godt og pizza med strejf af røg fra Scamorza. Du kan læse hendes blogindlæg her.

 

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

9 Comments

  1. […] imod Madbloggerudfordringen, som nu kører på sin 4. runde. (Jeg har tidligere blogget om det her og her). Denne gang er det ikke gået i fisk – men det handler dog om fisk. Madbloggeren La […]

  2. […] Er du mere nysgerrig omkring Madbloggerudfordringen, kan du læse mere her. Min første Madbloggerudfordring finder du her. […]

  3. […] Kyllingeruller med ost – Ostesnak […]

  4. La Cucina Nada 10. november 2013 at 18:40 - Reply

    Jeg vil så gerne lave netop sådan noget med kylling – stod så sent som i går aftes og tænkte hvad jeg nu skulle stille op med det tøede økologiske kyllingebryst jeg skulle have til aften. Har aldrig rigtig gjort det så meget i dét, og det her bliver afgjort en tester!

    Fin gæste-nippe-mad også. Og så kan jeg endelig få brugt den Reblochon jeg har liggende, så tak for de opskrifter.

    Fedt at du gad lege med –
    måske du er frisk på en anden runde også? Pønser på noget med tematisering/årstidsbestemt næste gang …

    Mvh La Cucina Nada

    • Ostesnak 10. november 2013 at 21:11 - Reply

      Hej Nada,
      Hvordan blev din aftensmad så?
      Man kan jo i øvrigt også skære en lomme i et kyllingebryst og fylde det med reblochón og vikle skinke rundt om. Jo, der er mange variationsmuligheder 🙂
      Som jeg skriver, har det været sjovt at være med – og jeg er klart også med næste gang!
      Mange ostehilsner, Camilla

  5. Camilla 9. november 2013 at 12:06 - Reply

    Fedt twist du har lavet på min opskrift- og hvor er jeg glad for at høre at du også kunne lide den originale opskrift 😉
    Jeg kendte ikke din blog før udfordringen – men nu følger jeg fast med, du har jo så mange lækre osteopskrifter og som du selv skriver så er jeg bestemt ikke bange for ost! 🙂

    Knus Camilla
    http://www.smagpaamaden.dk

    • Ostesnak 9. november 2013 at 13:29 - Reply

      Hej Camilla,
      Det glæder mig at høre! 🙂
      Jeg bliver altid inspireret af flotte billeder og lidt anderledes måder at gøre tingene på – så det har absolut været sjovt at få øjnene op for din blog (og andres).
      Vi høres ved!
      KH Camilla

  6. Niels Stærup 8. november 2013 at 17:50 - Reply

    Super fed og spændende ide, at bytte.
    Det vil helt sikkert af sted komme mange nye spændende opskrifter.
    Eller sagt på en anden måde:”Prøv min gamle opskrift igen – nu med en ny tvist”.

    • Ostesnak 8. november 2013 at 18:11 - Reply

      Hej Niels,
      Ja, det har været ret sjovt. Og det har også givet en masse ny inspiration, når man sådan bliver rystet lidt ud af, hvad man plejer at gøre. Læs også Nethes udfordring her: http://kogekone.blogspot.dk/2013/10/bloggerudfordring-nye-makroner-i-kkkenet.html – jeg smilede mig igennem det hele 🙂
      Måske det kunne være på sin plads med en snapseudfordring a la “Jeg har snapsen – hvad ville du sætte den sammen med?!” 🙂
      God weekend!

Skriv en kommentar