Madbloggerudfordringen – her med ost på!

Måske har du bemærket, at der har været lidt stille på bloggen i den seneste tid?! (og måske ikke 🙂 ). Jeg har nemlig været på lang efterårsferie i Californien – men mere om det en anden gang. For nu handler det om “madbloggerudfordringen”, som er startet af Nada, bloggeren bag La Cucina Nada. Vi var 54 bloggere, som tog imod udfordringen og fik tildelt en andens blog. Herfra skulle vi finde en opskrift, som vi skulle gøre vores egen (enten ved at følge opskriften eller give den et “twist”). Det er der kommet mange skægge og spændende bud på, læs mere her.

Jeg fik tildelt bloggen Smag på maden, hvor Camilla blogger om sin hverdagsmad. Hun har fokus på sundhed – og, som jeg konstaterede til min store glæde, er hun heldigvis ikke oste-forskrækket :-). Bloggen bugner af flotte salater og andre skønne retter – jeg kan bestemt anbefale jer at lægge vejen forbi.

Jeg valgte en opskrift, hvor ost bidrager til smagsoplevelsen. “Camillas kylling” er retten blev døbt af hendes familie, og det er kyllingebryst med peberfrugtpesto på, svøbt i parmaskinke, toppet med frisk mozzarella og bagt i ovnen. Først fulgte jeg hendes opskrift 100% og fik et mørt og velsmagende resultat. Det billedmæssige resultat var dog ikke i helt samme liga. Derfor lavede jeg retten en gang mere – denne gang på en anden måde. Og det kom der disse kyllingeruller med smeltet ost og parmaskinke i to varianter ud af:

Kyllingeruller med reblochon og parmaskinke

Ingredienser:

(4 personer)

4 kyllingebryst
Fyld til ruller med en mild ostesmag:
2 skiver lufttørret skinke
50 g tern af frisk mozzarella
4 tsk peberfrugtpesto eller anden mild pesto (eller fire salvieblade)
salt og peber

Fyld til ruller med større ostesmag:
2 skiver lufttørret skinke
4 tsk cremet, moden Reblochón
4 salvieblade
salt og peber

4 skiver skinke (til pynt)

 

Skær de fire kyllingebryster igennem, så du får otte tynde fileter.

De milde ruller: På de fire af filetterne lægger du en halv skive lufttørret skinke, en tsk pesto og lidt frisk mozzarella (knug væden ud af mozzarellaen inden). Krydr med salt og peber og rul det hele sammen. Luk rullen med tandstikkere (eller kødsnor).

De lidt mere “ostede” ruller: På de andre fire kyllingestykker lægger du en halv skive skinke, en tsk (gerne med top 🙂 ) moden reblochón samt 1 salvieblad. Drys lidt salt og peber på og luk rullen.

Steg rullerne på en pande på alle sider – det tager omkring 10 minutter, før kyllingekødet er gennemstegt. Fold lidt skinke sammen og sæt på en tandstik og server rullerne med en god salat.

Hvis du som jeg laver begge varianter, så læg mærke til forskellen på, hvad de to oste hver især bidrager med. Mozzarellaen giver en mild og lidt “mælket” nuance, mens reblochónen sikkert lægger bunden under hele smagsoplevelsen.

Kyllingeruller med reblochon og parmaskinke

 

Ostesnak blev til gengæld lagt i hænderne på Maria (bloggeren bag Dyrbys Mad), som valgte at nyfortolke to af mine retter; Portobellosvampe fyldt med parmesan og andet godt og pizza med strejf af røg fra Scamorza. Du kan læse hendes blogindlæg her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *