Jeg har sagt det før (og kommer nok også til det igen): Ricotta kan bruges til stort set alt! Også til en let og lækker lakserillette, som kun har ét problem: At den forsvinder hurtigere end dug for solen. Ricottaen gør rilletten blød og cremet.

Lakserillette med ricotta

LAKSERILLETTE RØRT MED RICOTTA
Ingredienser (3-4 personer – afhængig af appetit):

300 g varmrøget laks
250 g ricotta
100 g semidried tomater skåret i skiver
3 spsk hakket purløg
2 spsk hakket dild
få dråber tabasco
lidt citronsaft
salt og peber

Bræk laksen i mindre stykker og rør den sammen med ricotta i en skål. Tilsæt tomater, krydderurter og rør igen. Smag til med tabasco, citronsaft, salt og peber.

Hæld på et glas, sæt det på køl – og vent til det skal spises. Smager rigtig skønt med noget godt brød med masser af smag og substans.

VELBEKOMME!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. La Cucina Nada 23. august 2014 at 11:01 - Reply

    Hvorfor har jeg ikke tænkt på det?!
    – Kender du til en økologisk udgave af ricotta mon?

    • Ostesnak 23. august 2014 at 13:43 - Reply

      Jeg er ikke stødt på økologisk ricotta, men jeg mener at have fået det i en af Aarstidernes kasse engang. Det er dog ikke et fast produkt hos dem.

      Du kan også lave din egen ricotta med mælk og hvid eddike… Hvilket jeg faktisk også nok vil prøve og lægge på bloggen en dag 🙂

Skriv en kommentar