Hjemmelavet ricotta

Har du lyst til at kaste dig ud i at lave din egen ost,  vil jeg foreslå, at du lægger ud med sødmælksricotta. Her får du nemlig hurtigt et godt resultat, og du skal ikke investere i en masse specialudstyr og bakterier – men blot have en stofble ved hånden (udover hvad du ellers har i dit køkken).

Og så er det bare overlegent sjovt at servere fx en salat, pizza eller en anden ret lavet med ricotta af egen avl 🙂

Samtlige billeder i dette indlæg er taget af Stine Christiansen / Skovdalnordic.com, og de var bragt i MAD&venner i marts 2017 i en artikel, jeg havde skrevet om hjemmelavet ost.

 

Ricotta - step 6

Sødmælksricotta – sådan gør du

Ingredienser (400-450 g):
2 l uhomogeniseret sødmælk
½ dl eddike
½ tsk salt

Ricotta - step 1Opvarm mælken under omrøring til 88 grader.

 

Ricotta - step 2Tag gryden af varmen. Rør rundt, og tilsæt langsomt eddike. (Eddikens funktion er at sænke pH / gøre mælken sur, og så sker processen, hvor valle og ostemasse skilles).

 

Ricotta - step 3Lad gryden stå i 15 minutter uden at røre i den. Nu er mælken delt i valle og ostekorn.

 

Ricotta - step 4
Hæld blandingen i en sigte beklædt med et osteklæde. (Du kan opsamle vallen til næste portion ricotta som erstatning for eddike).

 

Ricotta - step 5Lad osten dræne i 20 min.

 

Ricotta - step 6Rør salt i. Brug ricottaen med det samme, eller stil den på køl og brug den inden for de første par døgn.

 

Flere tips til hjemmelavet ost

Jeg har samlet nogle tips til, hvordan du kommer i gang med at lave dine egne oste lige her.

 

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *