Hjemmelavet flødeost med krydderurter

Tidligere i år gik det for alvor op for mig, hvor sjovt det er at lave sin egen ost. Indtil videre er mine oste ikke videre kompliceret –  og dog, for jeg har både lavet feta og burrata (glemte bare at tage billeder, så jeg gentager det snart, så det kan komme på bloggen).

Men at lave en flødeost er faktisk ikke svært – og forleden lavede jeg en, som jeg rørte finthakket purløg og basilikum i. Men det er jo kun humør og fantasi, der sætter grænsen for, hvad du vil smage din flødeost til med. Prøv selv!

 

HJEMMELAVET FLØDEOST med krydderurter

Ingredienser (ca 225 g ost):
1/4 liter piskefløde
1/4 liter uhomogeniseret sødmælk
1/4 tsk syrevækker (svarer til meget, meget lidt), opløst i lidt vand (du kan evt bruge tykmælk eller kærnemælk i stedet, men i lidt større mængde)
1 dråbe osteløbe rørt ud i 1 spsk vand
1 1/2 tsk salt
4 spsk finthakket purløg
1 spsk finthakket basililkum

Varm fløde og mælk op i en gryde til 22 grader. Kom syrevækker i og rør godt. Kom osteløbe i og rør i ca. 1 minut. Kom plastikfilm over gryden og stil den ved stuetemperatur i 12-16 timer.

Hæld ostemasse i en sigte beklædt med et ostelærred (eller evt. en stofble). Lad det dryppe af i 4-6 timer i køleskabet.

Vend ud i en skål og rør salt, purløg og basilkum i. Smag efter ca. 5 minutter (saltet skal lige nå at trænge ind i osten). Smag evt til med mere salt og krydderurter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *