Steger eller friterer du din camembert?

I år lægger Tour de France-rytterne ud i Normandiet i det nordvestlige Frankrig. Normandiet er fladt og frodigt, noget, som køerne holder af. Det bliver til mange komælksoste, bl.a. camembert.

En klassiker fra det franske bistrokøkken er friturestegt camembert, og det havde jeg aldrig prøvet at lave selv. Før nu. Og her er de små, sprøde oste i selskab med en rabarberkompot med timian. Man kan naturligvis friturestege ostene, men man kan også sagtens stege dem på en pande.

Friteret camembert med rabarber

FRITURESTEGT CAMEMBERT

Ingredienser (4 personer):
Rabarberkompot:
650 g rabarber, skåret i mindre stykker
175 g rørsukker
½ stang vanilje, kornene heraf
timiankviste

2 æg
120 g rasp
250 g camembert
vindruekerneolie til stegning
timianblade (til pynt)

Bland rabarber med sukker,  vaniljekorn og timiankviste og bag dem i ovnen, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter ved 200 grader. Fjern timiankvistene, rør kompotten sammen og lad den køle af i en skål.

Fritereret camembert med rabarber

Slå æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Kom rasp i en anden tallerken. Del camemberten i otte stykker og vend dem først i æg, dernæst rasp. Panér en gang mere. Lad ostene hvile i 20 minutter, så de bliver tempereret. Steg i rigeligt olie til ostene er gyldne, ca. 1 minut på hver side.

Servér med rabarberkompot og drys timianblade på.

 

Friteret camembert med rabarber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *