Forskellen mellem ricotta og mascarpone

Ricotta og mascarpone er et must i det italienske køkken, og de kan bruges til både salte retter og søde desserter.

Ricotta indeholder omkring 13% fedt, mens mascarpone er noget tungere med ca. 43%. I nogle opskrifter kan man bytte mascarponen lige over med ricotta, hvis man vil have en lidt lettere udgave – men i andre opskrifter går det bare ikke (som du vil se her).

En af de helt store forskelle mellem de to produkter er nemlig, at ricotta holder formen, når den bliver opvarmet – mens mascarpone smelter og flyder ud. Mascarpone er derfor fantastisk at lave en flødesauce af – mens ricotta holder på det hele og derfor er fast bestanddel i fyldet i fyldt pasta.

Jeg oplevede det selv, da jeg lavede padronpeberfrugter fyldt med en gedeost rørt med mascarpone.

Flot så det jo ud i starten, inden de kom i ovnen:

Padronpebre med mascarpone og gedeost

Men ak og ve, mascarponen, der udgjorde omkring en tredjedel af fyldet, flød ud:

Padronpebre med mascarpone og gedeost

Smagen var der ikke noget i vejen med, meeen det var ikke lige sådan de skulle se ud. Da jeg senere lavede dem med ricotta i stedet, så blev det straks bedre – og opskriften finder du her.

Padronpebre med ricotta og gedeost

Learning by doing…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *