Chevre Chaud - varm gedeost

Chèvre Chaud kan laves på et utal af måder. Ofte på en bund af salat eller på et stykke brød som her. Varm gedeost smager for mig mindre af ”ged”, så min påstand er, at selv om man ikke bryder sig om gedeost, kan man sagtens nyde disse små bruschettaer.

Her er tre forslag, som til sammen kan udgøre en forret eller en let frokost. Størrelsen på portionerne kan naturligvis varieres, her har jeg brugt skiver af en lille gederulle (St. Maure), som passede til en lille skive brød.

Chèvre Chaud på tre måder

Chevre Chaud - gedeoste med æble, timian og honning

Gedeost med æble, honning og timian

4 stk.
½ æble
1 spsk honning
1 tsk timian
1 nip salt
4 skiver gedeost
4 små skiver brød
4 blade grøn salat
Skær æblet i små tern og vend det med honning, timian og salt.

Læg skiverne af gedeost på en bageplade med bagepapir og læg en god skefuld æbletern over. Læg også brødskiverne på bagepladen og bag det hele ved 200 grader i 7-8 minutter.

Skær salaten i strimler og anret den oven på brødene. Læg osten med æbletern øverst og drys evt. med lidt mere timian.

Chevre Chaud - gedeost med skinke og blåbærvinaigrette

Gedeost med parmaskinke og blåbærvinaigrette

4 stk.
4 små skiver brød
4 skiver parmaskinke
4 skiver gedeost
4 tsk blåbærvinaigrette

Blåbærvinaigrette:
1 dl frosne blåbær
1 spsk hvid balsamicoeddike
1 nip salt
1 nip sukker

Læg en skive skinke på hver brødskive på en bageplade med bagepapir, og læg osteskiverne ved siden af. Bag i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter.

De optøede blåbær røres godt med de øvrige ingredienser. Denne portion er rigelig til disse brød, men du kan sagtens anvende vinaigretten til en salat.

Chevre Chaud - gedeost med chili og honning

Gedeost med honning og chili

4 stk.
4 små skiver brød
4 skiver gedeost
honning
chiliflager
peber
rucola
sød chilisauce

Læg skiverne af brød på en bageplade med bagepapir og læg osteskiverne ved siden af. Dryp lidt honning over osten og drys med lidt chiliflager og friskkværnet peber. Bag ved 200 grader i 7-8 minutter.

Kom lidt rucola på brødet og læg osten ovenpå. Dryp med lidt sød chilisauce.

Hvad er din favorit af Chèvre Chaud?

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar