Lad cheddar svømme i øl!

I Ost & Kos opskriftskonkurrence er temaet ‘Ost – til fest’, og et af kravene er, at øl skal indgå i en festlig ret med ost.

Da jeg brainstormede på festlige osteretter, kom jeg til at tænke på en gang, hvor Jeg besøgte en pub i det sydvestlige England. Sådan en rigtig engelsk pub med frodige blomster og et højtideligt, malet skilt udenfor.

 

Cheddar i tern

Inde i de mørke lokaler serverede de altid ‘pints’ i selskab med lidt udskåret ost. Når pubben lukkede om aftenen, stod de imidlertid tit med lidt ost i overskud. Irriterende da osten jo havde risiko for at tørre ud og ende som affald. En dag opstod idéen med at lægge osteresterne i lidt øl – og på den måde forlængede man ostens liv.

Cheddar til festCheddar til fest

 

Og dét blev udgangspunktet for en aperitif, som kan serveres for gæster til fest – eller man kan tage osteternene med som værtindegave i et glas, hvis man selv er gæst til fest.

Den øl du vælger, giver naturligvis sin egen smag til osten. Prøv dig frem, måske er en mørk og sødlig porter din favorit?

 

Cheddar til fest Cheddar til fest

Cheddar gennemblødt i øl

200 g vintage cheddar (dvs. lagret i minimum 18 måneder)
2½ dl øl (fx ale, IPA eller hvedeøl)

Skær cheddar i tern og læg i et glas. Hæld øl over og stil på køl natten over.

Tip: Vil du have en mildere smag af øl, skal osteternene kun svømme i øl i nogle få timer.

 

Festlige tapas

Efter noget tid bliver cheddarternene lidt blødere i konsistensen og har taget smag af øllen. Nu kan de kombineres med andre ting og sættes på spyd. Let the party begin!

Cheddar og oliven
Disse tern har kun trukket i ganske få timer, og de smager kun ganske mildt af øl. Serveret med en grøn oliven, er der balance i smagen af øl, ost og oliven.

Cheddar og syltede loegDisse tern har trukket natten over (og lidt mere). Nu er smagen af øl meget mere dominerende, og det kræver lidt mere modspil. Her er de kombineret med syltede rødløg, der både er søde og syrlige på samme tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *