Foto: Ditte Ingemann for Mejeriforeningen

Ost fylder meget i mit liv.

Jeg hedder Camilla Bojsen-Møller og som selvstændig ostekommunikatør og bare vild med ost, kredser både arbejde og det næste måltid non-stop omkring ost.

Siden år 2000 har jeg arbejdet med kommunikation og marketing af ost, fra 2012 har jeg blogget om ost, og i marts 2015 udgav Samvirke min bog ’OST på bordet’.

Min osteviden kommer fra utallige mejeribesøg, samtaler gennem årene med ostemagere, samt engelske Academy of Cheese, hvor jeg har taget Level 1 og Level 2 i deres osteuddannelse.

Jeg bliver stadig fascineret af osteverdenens rige mangfoldighed – tænk, at der altid er mere at lære. En ost mere at kende. Og det til trods for, at stort set alle oste begynder med de samme få ingredienser (mælk, mælkesyrekultur, osteløbe og salt).

Fra ostehader til osteelsker

Men jeg har ikke altid været vild med ost. Faktisk kunne jeg ikke fordrage ost som barn. Først som 18-årig indså jeg, at pizza med smeltet ost (og næsten uden smag) gik an. Og herfra gik det fremad. Gennem studieårene har jeg boet i Skotland, Spanien og Venezuela, og her lærte jeg at sætte pris på cheddar i varm mad, en god, lagret manchego samt den lokale friskost i Venezuela.

Camilla Bojsen-Møller

Her var jeg med til at lave ost en dag på Sønderhaven Gårdmejeri.

En verden med ost

Mit store oste-gennembrud kom imidlertid, da jeg fik muligheden for at arbejde med ost. Først hos Tholstrup Cheese (nu del af Arla) og siden hos franske Lactalis (tidligere Delimo). Her åbnede en helt ny verden sig for mig. En verden af smagsindtryk, men også en verden af fantastiske historier og stolte traditioner, der er gået i arv fra generation til generation. Lysten til at fortælle alle disse historier til andre osteelskere er det, der driver mig i mit daglige virke.

Hvad kan du bruge Ostesnak til?

Først og fremmest vil jeg invitere dig til at dykke ned i bloggens mange historier. Søg efter en bestemt ost eller ret med ost – eller hop fra blogindlæg til blogindlæg som læselysten fører dig.

Har du lyst til at lære mere og opleve mere? Så kan en ostesmagning være sagen eller min online-osteskole, som du kan tage hjemmefra i dit eget tempo. Det er også den oplagte gave til enhver ostefan.

Kontakt mig!

Du er altid velkommen til at kontakte mig. Har du et spørgsmål eller lyst til at læse historien om en bestemt ost, ostetradition eller andet, der har med ost at gøre? Så vil jeg elske at hjælpe dig videre.

God fornøjelse på ostesnak.dk!

Mange glade ostehilsner
Camilla

Don’t worry – brie happy!

Skriv en kommentar